Souboj benjamínků pro sparťany

Martin Kraus se po šestnácti zápasech vrátil do sestavy.

Souboj benjamínků pro sparťany

Kdo se při pondělím derby pořádně rozhlédl po tribuně, mohl spatřit pera tančící na listech notýsků patřící skautům z těch nejlepších lig Evropy. Duel Bohemky se Spartou poutal pozornost zástupců zejména západoevropských klubů hlavně proto, že se na obou stranách objevilo větší množství mladých nadějí.

Souboj dvou tradičních rivalů si sice podmanil sparťan Ladislav Krejčí, ale i Bohemka má do budoucna co nabídnout. Během utkání se na postu středního záložníka protočili dva hráči ročníku 92, na poslední půlhodinu dokonce naskočil o rok mladší Nicolas Šumský. Utkání začal ve středové dvojici, vedle tradiční postavy základní sestavy Tomáše Borka, loni ještě hráč A dorostu Bohemians Lukáš Budínský. „Sparta na nás docela vlétla, takže jsem ani nestihl být nějak nervózní z toho, že hrajeme proti nejslavnějšímu českému klubu. Bohužel se nám zápas nepovedl, ale uděláme vše pro to, abychom selhání v Teplicích odčinili,“ sdělil mladík, nosící na zádech číslovku 23.

Do druhého dějství naskočil do zápasu místo Borka Martin Kraus. A bylo to pro něj menší ligové déjá vu. Poslední utkání v Gambrinus lize totiž odehrál na jaře právě proti Spartě ještě v průběhu loňské sezony a také tehdy střídal do druhého poločasu… Kraus se své role po vleklém zranění zhostil velmi dobře. Do středové dvojice přinesl především potřebný klid v rozehrávce. Ani jeho výkon se však neobešel bez chyby. „Při třetím gólu Martin chyboval, když byl ve vápně nedůsledný, jinak ho ale za jeho výkon musím pochválit,“ řekl na adresu Krause Pavel Medynský. „Jsem rád, že jsem se zase mohl vrátit do ligy. Zraněné tříslo by snad již mělo být v pořádku, tak doufám, že klukům budu pomáhat na hřišti a samozřejmě doufejme s lepším výsledkem,“ uvedl středopolař, který si na chvíli, kdy byl ošetřovaný Marek Nikl, vyzkoušel i pozici ve stoperské dvojici.

Třetím do party hráčů, kterým skoro ještě zasychá razítko na občanském průkazu je Nicolas Šumský. Mladý talent nastoupil na hřiště v 62. minutě zápasu místo Lukáše Budínského a ještě o rok tak snížil věkový průměr středové dvojice Bohemians. Šumský se stejně jako Kraus předvedl v dobrém světle a v některých soubojích ukázal, že se nebojí ani velkých jmen v rudém dresu.

Ani snažení zeleno-bílých mladíků tentokrát na Spartu nestačilo. Zastínili je dva hráči ročníku 92 z kádru Letenských. Ladislav Krejčí vstřelil dvě branky a na jednu nahrál, Václav Kadlec přidal jeden zásah do sítě Radka Sňozíka. I tak je třeba říct, že i Bohemka má svou talentovanou budoucnost…