Probudí se Klokani v Teplicích?

Zápas na Stínadlech se hraje v neděli od 14.30.

Probudí se Klokani v Teplicích?

Je to již více než rok, co Bohemka prohrála se Spartou, propadla se na čtrnácté místo tabulky a v roli jasného outsidera jela do Teplic. Tam však Klokani zvítězili, započali sérii čtyř výher v řadě a odrazili se ke konečnému šestému místu. Nyní se zelenobílí chystají na sever Čech znovu po tentokrát poněkud výraznější porážce od svého letenského rivala. Bude se historie opakovat? Uvidíme v neděli.

Ze čtrnácti zápasů probíhající sezony mají Teplice na sedmém místě 21 bodů a jejich výsledky nejsou z nejvyrovnanějších. Dokázali vyhrát v Liberci i Jablonci, zároveň ale v domácím prostředí dostali trojku od Boleslavi a Hradce Králové. V posledních kolech se ale modrožlutí rozjeli, když ze tří zápasů nasbírali 7 bodů po již zmiňované výhře v Jablonci, doma se Slováckem a na Dukle. O góly se nejvíce stará bosenský útočník Mahmutovič, který se v tomto ročníku prosadil již pětkrát, v obraně zase trenér Petr Rada spoléhá především na Petra Lukáše a Antonína Rosu, kteří v lize zatím nechyběli ani minutu.

Pavla Medynského samozřejmě pondělní výkon a výsledek nepotěšil, nyní se už ale se svým týmem chystá na Teplice. „S kvalitní Spartou jsme si toho dopředu moc nevytvořili. Teď je ale potřeba, aby se náš úzký kádr semknul a vytvořil bojovnou atmosféru pro zápas s Teplicemi,“ burcuje trenér, jemuž se pro nadcházející zápas opět rozšířila Marodka. „Bude chybět Mára Nikl, nebude ani Žižka, a Cseh má angínu. Kompaktnost obranné čtveřice nebude na potřebné úrovni, ale věřím tomu, že máme na to v Teplicích bodovat,“ říká Medynský.

Z loňských zápasů proti Teplicím Bohemka získala čtyři body. Na Stínadlech překvapili Klokani výhrou 2:0, když se prosadili Škoda a Štohanzl. V květnu se pak Pavel Hoftych rozloučil s diváky remízou 1:1, kterou svými góly zařídili Sedláček za Bohemku a Vondrášek za Teplice.

Zápas na teplickém stadionu začíná v neděli trošku netradičně již ve 14.30. Hlavním rozhodčím zápasu bude Michal Paták, kterému budou asistovat Jiří Moláček a ve svém prvním zápase v Gambrinus lize slečna Adriana Šecová. Vstupenky na zápas si za 90 korun můžete koupit dvě hodiny před zápasem přímo na místě konání.