Šest hodin bez gólu

Bohemka prohrála v Teplicích 0:2.

Šest hodin bez gólu

První polovinu prvoligových zápasů završili Klokani zápasem patnáctého kola v Teplicích. Trenér Pavel Medynský pro zápas nemohl počítat s několika hráči obranné řady. Chyběli Nikl, Cseh i Žižka. Na stopera se tak zasunul Tomáš Borek, na levém beku pak nastoupil David Bartek.

Klokani vstoupili do zápasu úplně jinak než do zápasu se Spartou minulý týden, vycházeli z pozorné obrany a byli aktivní. Vše však bez zakončení a jedinou střelu prvních dvaceti minut měl na svědomí Mahmutovič, který ale Sňozíka nijak zvlášť nevystrašil.

S úderem třicáté minuty ale žlutomodří zařadili vyšší rychlost. První závar před brankou Bohemky vyřešili společnými silami Jindřišek a po Vachouškově dorážce Sňozík. O pár vteřin později už se ale Tepličtí radovali, když dvacetiletý Egon Vůch bez větších problémů obešel celou zelenou obranu a z hranice šestnáctky střelou do protipohybu Sňozíka otevřel skóre.

V dalších deseti minutách měli domácí další tři velké šance k navýšení náskoku. Mahmutovič ale střílel nad, střelu Keriče vyrazil Sňozík, stejně jako hlavičku Petra Lukáše po rohovém kopu. Za Bohemku to zkusili Michálek a Moravec. V obou případech byl ale Grigar připraven. Poslední šanci prvního poločasu měl Ajdin Mahmutovič, který se jako tank prodral s míčem až na malé vápno, ale jeho přehození ležícího Sňozíka skončilo těsně vedle.

I do druhého poločasu skočili Klokani aktivně a výsledkem byla pěkná střela Moravce těsně vedle, po deseti minutách ale opět převzali iniciativu domácí a Radek Sňozík musel zasáhnout proti střele Vůcha. O deset minut později se poprvé přihlásil o slovo Kerič. Opřel se do přihrávky od Vachouška a napálil břevno. O chvíli později, přesně v 68. minutě už se ale radoval, když vystihl Bartkovu přihrávku na Sňozíka a tváří v tvář kapitánovi Klokanů se nemýlil.

I Bohemka měla náznaky šancí. Do dobrých pozic se dostali Moravec i Škoda, v obou případech se ale vyznamenali domácí obránci, kteří pokusy Klokanů zblokovali. Střelu ze střední vzdálenosti zkusil i Šumský, ale jeho pokus proletěl těsně nad. Tepličtí mohli ještě navýšit svůj náskok při šancích Rosy a opět Keriče, oba ale z dobrých pozic vysoko přestřelili Sňozíkovu svatyni. A když těsně před koncem mířil těsně vedle i Bartek, prohrála Bohemka 0:2 a již téměř šest hodin čeká na vstřelený gól.