Tomáš Borek: Práce všeho druhu

Obvyklý středopolař nastoupil v Teplicích ve stoperské dvojici.

Tomáš Borek: Práce všeho druhu

Do Bohemky přicházel jako ofenzivní záložník a na jeho bedrech měla ležet zejména gólová potence Klokanů. Již v průběhu letní přípravy se však Tomáš Borek vyprofiloval ve velmi slušnou defenzivní zeď ve středu záložní formace. V Teplicích ale zažil dosud nepoznané, poprvé v životě nastoupil ve stoperské dvojici. "V lize jsem hrál mimo pozice brankáře snad už na všech postech, nastoupoval jsme třeba i v útoku, ale na stoperu jsem v životě nehrál, takže to pro mě byla velká premiéra. Bohužel však smutná," hlesl po prohraném utkání Tomáš Borek, který svou novou roli ale zvládl velmi obstojně.

"Tomáš si nevedl vůbec špatně, samozřejmě tam určité limity jsou, ale ty má každý hráč. S jeho výkonem jsem spokojený," uvedl na adresu pětadvacetiletého fotbalisty lodivod vršovického celku Pavel Medynský. "Bylo to trochu komplikované, protože nám vypadli stabilní hráči, Tomáš hrál poprvé v životě na postu stopera a myslím si, že to zvládl velmi slušně. Bohužel jsme ale prohráli, děláme hloupé chyby a pak inkasujeme," hodnotil duel v Teplicích Pavel Lukáš, starší a neúspěšný z bratrské dvojice Lukášů. "Mám to teď s bráchou v lize 1:4 a vzhledem k věku už ho asi nedohoním," povzdechl si hráč, jenž své služby Bohemce odvádí již od roku 2005.

Ale zpátky k Borkovi... Toho čeká v pátek ve Štruncových sadech velmi zajímavý duel. Nastoupí proto svému mateřskému celku. "V sedmé třídě jsem začal jezdit do Plzně za trenérem Žaloudkem. Byli jsme poměrně úspěšný ročník, se mnou tam byli Martin Fillo, Smejkal nebo bratři Krbečkové. V dorosteneckém věku jsem za trenéra Pulpita nakoukl do druhé ligy, potom jsem za Plzeň hrál i v nejvyšší soutěži. Pak jsem šel na dva a půl roku hostovat do Příbrami," vzpomíná na svou plzeňskou anabázi Tomáš Borek, který se při svém plzeňském angažmá potkal i se dvěma současnými Klokany, ředitelem Valáškem a masérem Šimečkem.

Bude návrat této trojice do města piv úspěšný?