Závěr podzimu na půdě mistra

V pátek po osmé večer hrají Klokani v Plzni.

Závěr podzimu na půdě mistra

Šest zápasů bez vítězství, téměř šest hodin bez vstřeleného gólu, pět nucených absencí a v kalendáři těžký soupeř. Ne zrovna příjemné vyhlídky před zápasem s Plzní, Klokani ale bojují a v pátek večer ve Štruncových sadech to v posledním zápase podzimu hodlají dokázat.

Současnou Viktorii Plzeň není třeba obšírněji představovat. Tým trenéra Pavla Vrby dělá v poslední době nejen radost západočeským fanouškům, ale také čest českému fotbalu, když má na dosah postup do jarní fáze Evropské ligy. V Gambrinus lize ale na čele Plzeňští nejsou a na vedoucí Spartu se z pátého místa dívají s uctivým desetibodovým odstupem. V týmu je řada individualit. Vedle Pavla Horvátha jde třeba o reprezentanty Petrželu, Pilaře či Jiráčka, který v ligových zápase nechyběl ještě ani minutu. V útoku pak řádí hlavně osmigólový Marek Bakoš.

I přes kvalitní kádr má Plzeň za první polovinu sezony na kontě již čtyři porážky – o jednu víc, než za celou loňskou sezonu. Dvakrát přitom odešli poraženi z posledních tří ligových zápasů, když výsledkem 1:2 podlehli jak na Slavii, tak v Příbrami.

Na Klokany sedla výsledková krize. Poslední vítězství si připsali před dvěma měsíci na Žižkově, 347 minut dokonce čekají na vstřelení gólu. Tým trápí absence klíčových hráčů. Kromě nemocných Nikla, Kaufmana a Žižky navíc trenér Medynský nemůže pro pátek počítat ani s vykartovanými Davidem Bartkem a Janem Růžičkou. Ač do Plzně rozhodně Klokani nejedou v roli favorita, nemá Medynský poraženeckou náladu. „Nemám rád výrok, že není co ztratit – vždycky se hraje o tři body. Říkal jsem hráčům, že jestli jsme si to překvapení nechali úplně nakonec, tak dobře, protože bychom to potřebovali. Vím, že hráči pro to udělají všechno. My zkusíme Plzeň překvapit složením naší sestavy a rozestavením,“ řekl trenér, aniž by byl konkrétnější. „Plzeň má vynikající mužstvo, bude to poslední zápas, navíc v televizi. Chceme jim to co nejvíc znepříjemnit,“ dodal Medynský.

Ač zažívá Plzeň nejúspěšnější období ve své historii, Bohemce se proti ní v poslední době daří. V loňské sezoně sice Klokani prohráli v Plzni 1:2, když na branky Koláře a Horvátha reagoval pouze - svým prvním ligovým gólem - Martin Nešpor. V posledních dvou zápasech se ale radovali Klokani. Před rokem zařídil v Synot tip aréně výhru 1:0 Trubila, ve druhém kole probíhající sezony pak výhru 2:1 trefili Bohemce Nešpor a Bálek.

Zápas se před kamerami Novy Sport odehraje v pátek od čtvrt na devět večer v plzeňských Štruncových sadech. Jako hlavní ho bude řídit rozhodčí Adámek za asistence pánů Košce a Melichara. Na utkání se můžete vypravit autobusem vypravovaným Kotvou Vršovice s mezistanicí v plzeňském pivovaru a restauraci Na Spilce.