Senzace se nekonala

Bohemka prohrála v Plzni 4:1.

Senzace se nekonala

Bohemka zakončila podzim zápasem na půdě papírově nejsilnějšího soupeře. Na začátku sezony sice Klokani Plzeň porazili, ve Štruncových sadech ale nastoupili v roli outsidera. Pavlu Medynskému chyběli pro zápas vykartovaní Bartek s Růžičkou, zranění pak na hřiště nepustilo Kaufmana, Nikla, Žižku, Budínského a Milana Škodu, který byl připraven aspoň na lavičce.

Klokani nastoupili poprvé v sezoně v rozestavení 4-5-1 a úvod zápasu v jejich podání nikdo nečekal. Hned při první akci si za obranu Plzně zaběhl Martin Nešpor, obešel i brankáře Čecha a potvrdil že se mu proti Plzni daří – 0:1. Byl to první gól Bohemky po téměř šesti hodinách.

V další minutách ale Plzeň mohla několikrát vyrovnat a ještě do desáté minuty se dvěma zákroky musel blýsknout Sňozík, nejdřív proti Jiráčkově průniku, později proti střele Horvátha z přímého kopu. Další šanci Klokanů měl Borek, jeho střelu zpoza vápna ale vynikajícím zákrokem vytáhl Čech.

Plzeň otočila výsledek po dvaceti minutách. Nejdříve rozhodčí posoudil souboj Jindřiška s Rajtoralem poněkud přísně jako penaltový a nařízený pokutový kop proměnil Pavel Horváth. Za dvě minuty si po velkém závaru v pokutovém území Bohemky naběhl z druhé vlny Rajtoral a otočil výsledek na 2:1.

Klokani mohli vyrovnat po dalším průniku skvěle hrajícího Martina Nešpora, mířil ale těsně vedle a ve 41. minutě padnul poslední gól prvního poločasu. Po průniku ze strany se do palebné pozice dostal Václav Pilař a završil poločasové skóre na 3:1 pro Plzeň.

O poločasové přestávce byla vzpomenuta legenda obou týmů. Jiří Sloup odehrál 155 zápasů za Plzeň a 76 utkání za Klokany. Z rukou zástupců obou týmů si převzal dres právě s počtem startů na zádech.

V úvodu druhé půle měly šance oba týmy. Za Bohemku stojí za zmínku průnik Nešpora či střela Borka. Za Plzeň pak střelou z dálky zahrozil Kolář, žádné z těchto příležitostí ale nebyly gólové.

Neprosadil se ani David Limberský, který, chtíc překvapit svého „kamaráda“ Rada Sňozíka, mířil z nulového úhlu mimo branku. Největší šanci Bohemky ve druhém poločase měl Ondřej Kraják, který se procpal až ke střele, přehodil Čecha, ale pálil do břevna.

Jeden gól v druhém poločase přeci jen padnul a dali ho Plzeňští, po chybě Moravce naservíroval Horváth před branku Daridovi, který procpal míč do branky a uzavřel konečné skóre na 4:1.

Klokani tak zakončili podzim čtvrtou porážkou v řadě a přezimují s devatenácti body. Oproti posledním zápasům bylo ale v Plzni cítit zlepšení.