"Ostudu jsme v Plzni neudělali"

Trenéři Medynský a Vrba hodnotí páteční utkání.

Bohemians odstartovali zápas v Plzni tím nejlepším možným způsobem, když se po třech minutách ujali vedení, nakonec ale odešli poraženi. Trenér Klokanů Pavel Medynský po zápase popsal dva klíčové momenty utkání. „Prvním byly dvě minuty uprostřed první půle, když naši zkušení hráči udělali chybu a inkasovali jsme dvě branky, tím jsme posadili Plzeň do sedla. Druhý pak kolem 70. minuty, kdy jsme měli velmi dobrý brejk a Ondra Kraják nastřelil břevno. Kdybychom snížili na 3:2, třeba by si Viktoriáni nebyli tak jistí,“ řekl lodivod Bohemky, který ale na výkonu svého mužstva vidí i pozitiva. „Celkový výsledek 4:1 hovoří za vše, ale přesto si myslím, že někteří naši mladší hráči dneska podali velmi dobré výkony a jsou příslibem do jarních bojů. Z mého pohledu jsme neudělali v Plzni ostudu,“ uzavřel Medynský.

Trenér Plzně Pavel Vrba na pozápasové tiskové konferenci ocenil hlavně výkon svých svěřenců v prvním poločase. „Zápas začal samozřejmě špatně, ve třetí minutě laciný gól, což se klukům stává málo. Ale jinak byl z naší strany první poločas celkem slušný, běhavý a myslím, že jsme zaslouženě otočili na 3:1. Ve druhé půli potom tempo opadlo, hrálo se víc do ofenzivy a méně zodpovědně se bránilo. Gól jsme mohli dát my i Bohemka, nakonec jsme to byli my a jsem rád, že v domácích zápasech střílíme hodně branek, jen by to chtělo více bodů z venkovních zápasů,“ zhodnotil Vrba.

Mediální kauzou posledních dnů je situace kolem Václava Pilaře, který se vrátil do sestavy Plzně a v pátek vstřelil gól na 3:1. „Jsem kritizovaný, že hrajeme ve třinácti lidech a teď zas za to, že jeden v jednom zápase nehraje,“ glosoval Pilařovu minulou absenci Vrba. „Ale Venca je naším hráčem do 30. června, takže nevidím důvod, proč by neměl být nominovaný. Samozřejmě u jednání Hradce, Wolfsburgu a pana Stejskala nejsem, takže nevím, jak probíhají. Podle mých informací je ale vše otevřené a byl bych spokojenější, kdyby u nás zůstal,“ zakončil Vrba tiskovou konferenci.