Vyjádření k odchodu Milana Škody

Pro jarní hostování Milana hrálo hned několik aspektů.

Milan Škoda podepsal v sousední Slavii smlouvu od 1. 7. 2012, což je po uplynutí platné smlouvy v Bohemians 1905. I když měl v Bohemce smlouvu do konce června, představenstvo se rozhodlo Milana uvolnit na následující půlrok na hostování do téhož klubu. Jak stojí i v prohlášení představenstva klubu vydaném 3. ledna 2012 (viz. článek na hlavni stránce), právě s přihlédnutím k dlouholetým zásluhám hráče byl Škoda do Slavie Praha uvolněn již na hostování. Vzápětí se spustila vlna dotazů, proč nemohl Milan Klokanům pomoci až do konce června, tedy do skončení smlouvy.

Je hned několik aspektů, které odůvodňují tyto kroky. Tedy puštění hráče na hostování anebo v případě jeho setrvání u týmu přesunutí k rezervě (jak je i u jiných klubů zvykem). "Podepsal, i když to částečně chápeme, smlouvu bez souhlasu klubu a tomu by se každý tým měl bránit a případně exemplárně trestat. Jedná se o velké ztráty pro klub," zdůrazňuje ing. Dariusz Jakubowicz, předseda představenstva Bohemians 1905, a. s. Samozřejmě Milanovo setrvání u klubu by přineslo i sportovní problém. "Potřebujeme, aby především hráli a zapracovali se hráči s větší perspektivou pro klub, jinak si pouze odsouváme problém, který nastane v létě," pokračuje Jakubowicz.

"Vlastní motivace hráče na odchodu je velmi problematická. Myslím, že jednání okolo něho v posledních 2 měsících se projevilo negativně i na hře hráče v posledních utkáních. Osobně si myslím, že by mohl nastat i problém v kabině v rámci konkurenčního postavení pražských klubů," naznačil i osobní názor a pohled na danou věc pan Jakubowicz.

Samozřejmě klub udělá vše proto, aby nalezl perspektivní hráčskou náhradu.