Bohemka vstoupila do Tipsport ligy remízou

S Jabloncem se Klokani rozešli smírně 2:2.

Bohemka vstoupila do Tipsport ligy remízou

Areál v pražských Satalicích byl ve středu odpoledne dějištěm prvního letošního vystoupení hráčů Bohemians. Soupeřem Klokanů, v jejichž dresu se v průběhu zápasu objevilo hned pět úplně nových tváří, byl Jablonec.

Bohemka vstoupila do utkání aktivně a v prvních minutách zápasu držela častěji míč na kopačkách, postupem času se ale do hry dostávali i Severočeši a první výraznější šance zápasu měli v zeleném hrající hráči Jablonce. Piták chytrým obloučkem Sňozíka nepřekvapil a Vaňkovu střelu zblokoval Ptáček, ve 29. minutě si ale před bránu naběhl Lafata a poslal soupeře do vedení.

Klokani vyrovnali chvíli před koncem prvního poločasu. Pavol Orolín se zmocnil míče ztraceného jabloneckou obranou, udělal kličku Špitovi a z úhlu do prázdné branky srovnal skóre na poločasových 1:1. Orolín byl jedním ze tří hráčů, kteří na hřišti zůstali i pro druhý poločas. Mezi střídanými byl i nejdiskutovanější z nových hráčů Martin Abrahám. Trenér Medynský ale o důrazného středopolaře stojí. „Martin je válečník. Vůdčí a bojovný typ, kterých v týmu moc nemáme, takže budu rád, pokud se s ním domluvíme,“ říká trenér Bohemky.

Ve druhém poločase se střídaly šance na obou stranách. Za Bohemku se mohl podruhé prosadit Orolín, jehož střelu ale soupeřova obrana zblokovala, Bartek, který obstřelil Špita i celou branku, i Nešpor, který se při samostatném úniku nedostal k zakončení. Jablonecké šance měli Vukadinovič a Jarolím. Radek Sňozík se ale zahřál i při malé domů od Martina Cseha, kterou lapil nebezpečně blízko brankové čáře.

Dvacet minut před koncem zápasu bylo v Satalicích nejživěji. Rozhodčí nejdřív k velké nevoli přihlížejících fanoušků zastavil únik Nešpora pro velmi sporné postavení mimo hru, za několik okamžiků pak, přes ještě větší údiv publika, nařídil pokutový kop ve prospěch Jablonce. Ten Jarolím proměnil a Bohemka prohrávala 2:1.

Klokani se za nepříznivého stavu snažili o vyrovnání, které přišlo šest minut před koncem. Pavel Vyhnal se v pokutovém území překrásně zbavil posledního obránce, prostřelil Valeše a zajistil Bohemce první bod v letošním ročníku zimní ligy.

Pozápasový rozhovor s Martinem Abrahamem přináší Bohemka TV.