Nadvláda pokoje č. 22

Okružní závod nejlépe zvládli Kraus s Moravcem

Nadvláda pokoje č. 22

Středeční den na soustředění byl ve stylu běžeckých závodů. V dopolení fázi vyběhli hráči kolem přehrady a zvládli dokonce pět koleček kolem zamrzlé vodní nádrže. "Vybíhali jsme za sebou po 15 vteřinách," vysvětluje systém závodu Martin Kraus. "Honza Moravec začínal přede mnou, tak jsem ho hned doběhl a chtěl se s ním držet," pokračuje. "Dobře jsme spolupracovali, pak jsem ale zjistil, že se mi běží dobře a utrhl se i jemu," nastiňuje svoji strategii vítěz závodu. Dařilo se i jeho spolubydlícímu "Zipovi" (J. Moravec), který doběhl hned za ním. "Stejný čas měl pak i Josef Jindřišek," poukázal Martin na vyrovnanost soutěže.

"Byl to běžecký závod o ceny. Je to zajímavé hlavně proto, že tu napadlo třicet čísel čerstvého sněhu. Chtěl jsem tím simulovat zhruba 70. minutu zápasu, kdy už začínají ubývat síly a pak se ukážou hráčovy vlastnosti," vysvětlil své úmysly Pavel Medynský.

Po obědě a polední pauze na pokojích měli hráči naplánovány od trenéra další běhy, tentokrát ve sněhu a do kopce. "To byl mazec," vyhrkl ze sebe pocity Tomáš Borek. Po dřívějších přídělech nového sněhu bylo běhání o to náročnější. Hráči se s tím ale vypořádali perfektně.

Do kopce musel tým vyběhnout 10, 20, 30, 40 a poté i 50 metrů ve sněhu. "Nejnáročnější byly asi ty padesátky, ale zdolali jsme i ty," povídá Pavol Orolín, který je u týmu stále na zkoušce.

Večer přichází nejnáročnější část dne pro maséry. O pohodlí kluků se stará Vladimír Hric a Miroslav Šimeček. "Kluci dřou přes den a my večer, kdy se musíme starat o to, aby byli druhý den schopní zase dřít," vysvětlil právě Šimeček. Někdo šel na masáž, někdo si vybral bazén, či vířivku. Výběr regenerace je individuální, ale většina hráčů plně využívá široký výběr.


Rozdělení pokojů na soustředění:
- Sňozík, Abraham
- Nikl, Hartig
- Kaufman, Nešpor
- Lukáš, Jindřišek
- Marek, Cseh
- Žižka, Borek
- Orolín, Kraják
- Moravec, Kraus
- Bartek, Růžička
- Ptáček, Vyhnal
- Šumský, Bodeček
- Nerad, Budínský