Druhá remíza v Tipsport lize

Bohemians se rozešli s Hradcem Králové smírně 1:1.

Druhá remíza v Tipsport lize

Sotva se hráči Bohemky vrátili z kondičního soustředění, už je čekal další zápas. Na umělé trávě v pražských Satalicích se ve třetím zápase Tipsport ligy utkali s Hradcem Králové.

Zápas začal pro Klokany tím nejhorším možným způsobem. Už po pěti minutách prošla kolmá přihrávka do vápna na úplně volného Fischera, který křižnou střelou k tyči prostřelil Sňozíka a poslal Votroky do vedení.

Za Bohemku mohli odpovědět Hartig s Nešporem. Prvnímu z nich ale střela nesedla a druhý mířil svou hlavičku těsně vedle. Další velkou šanci tak měl hradecký Šisler, kterého v souboji tváří v tvář vychytal Radek Sňozík.

Po dvaceti minutách se Klokani začali dostávat do šancí. Dvě nebezpečné střely Moravce ještě zneškodnil Koubek, Nešpor poslal další Hartigovu nabídku těsně nad a Bartkovi střela z kraje pokutového území nesedla. Ve 32. minutě se ale fanoušci dočkali. Pavol Orolín postupoval z úhlu na branku, brankář Hradce očekával přihrávku na nabíhající útočníky a slovenský záložník poslal míč do brány a vyrovnal na 1:1, za tohoto stavu šly oba týmy do kabin.

Ve druhém poločase byly Satalice svědkem jednoho velkého návratu, když v 60. minutě vyběhl na hřiště po velmi dlouhé pauze Jiří Kaufman. Už za jeho působení mohl poslat Bohemku do vedení Martin Cseh, ale jeho hlavičku po rohovém kopu Koubek chytil. Problémy neměl hradecký brankář ani proti první dalekonosné střele Budínského. Čtvrt hodiny před koncem ale mířil nadějný záložník přesněji, z pětadvaceti metrů posílal míč skákavou střelou přesně k tyči a Koubek měl s jejím vytěsněním na rohový kop velké problémy.

Rozhodnout o vítězství pro Bohemku mohl i další střídající mladík. Petr Nerad si na penaltovém puntíku počíhal na Vyhnalovo sklepnutí, ale bohužel poslal míč těsně vedle branky. Závěr zápasu pak probíhal ve znamení přátelského rozhovoru Lukáše Hartiga s Fukalem, takže rozhodčí Jílek ukončil zápas přesně ve chvíli, kdy očima dotlačil časomíru k devadesáté minutě. Klokani si tak v Tipsport lize připsali po remíze s Hradcem pátý bod a o jejich případném postupu do závěrečných bojů rozhodnou další zápasy.