Remíza na postup nestačila

Klokani hráli za silného větru s Viktorií Žižkov nerozhodně 2:2. K postupu do semifinále však potřebovali zvítězit.

Remíza na postup nestačila

Omlazená sestava nastoupila v Satalicích proti žižkovské Viktorii a nástup nebyl ideální. I když se Nerad objevil v šanci hned zkraje utkání, první gól jsme inkasovali my. V 5. minutě po centrovaném míči došlo ke změně směru míče před Markem a gólman Bohemky neměl šanci. Po čtvrthodině hry zachraňoval situaci ve vápně na poslední chvíli Ptáček. Ve 33. minutě se ale naši fanoušci mohli z gólu konečně radovat. Tu radost jim udělal Lukáš Budínský, který si naběhl na přední tyč a vyrovnal na 1:1.

Hned o minutu později si ve vápně udělal místo Vyhnal, předložil míč Borkovi, ale jeho střela neprošla přes zeď bránících protihráčů. Následný roh zahrál Šumský, plány mu však překazil všudypřítomný vítr. Šumský o chvilku později dokázal obrat o míč Lafrance, ten se mu za to však pomstil nevybíravým zákrokem. Rozhodčí fanoušky neposlechl a neodměnil žižkovského obránce žlutou kartou.

Během prvního poločasu dokázal strhnout vedení na naši stranu David Bartek, který směroval míč na vzdálenější tyč. Vše začalo u Budínského, který prověřil Tomu v žižkovské brance tvrdou ranou. David Bartek stál v ideální pozici a poslal míč na opačnou stranu. Za silného větru to byl místy  boj, ale Bohemka měla v zápase převahu. Budínský byl dnes při chuti a posílal na Tomu jednu střelu za druhou. Žádná z nich ale neskončila za zády hostujícího brankáře.

Druhý poločas začal přímo ideálně. Ve 47. minutě se Vyhnal řítil sám na brankáře, udělal mu kličku, ale při střele zaúřadoval opět silný vítr a poslal míč na břevno prázdné brány. O chvilku později Kraus střílel doprostřed branky, ale střídající Ticháček byl na svém místě. Nerad si při sprinterském souboji zkušeně obhodil jednoho z žižkovských obránců, vyzval Budínského ke střele, ale dobíhající obránci byli již na svém místě. Tlak vycítili i fanoušci, kteří se postupně začali projevovat a Klokanům fandili.

V 68. minutě však došlo k vyrovnání, když se prapodivným způsobem dostal po rohovém kopu míč mezi tři tyče Markovy branky. Viktoria Žižkov neměla jiné velké příležitosti, ovšem gólově byl stav utkání vyrovnaný. Po závěrečném tlaku a za hlasitého povzbuzování bohemáckých fanoušků jsme se dalšího góu nedočkali a zápas skončil 2:2.

"Utkání hodně ovlivnil silný vítr," poukazuje na nepřízeň počasí trenér Medynský, "ale myslím si, že se s tím naši mladí hráči velice dobře vypořádali," dodal.

Mladíci v dnešním zápase rozhodně nezklamali a po náročném programu, který mají za sebou, předvedli kvalitní výkon. Střídající Kraják a Šumský jsou zdravotně v pořádku, u Šumského se bude jednat přibližně o dva dny v klidu. Klokani narazí v následujícím týdnu na Spartu a Vlašim a z obou utkání přineseme vždy krátkou reportáž.