Vedení proti Spartě Klokani neudrželi

Přípravný zápas na Strahově skončil porážkou Klokanů 1:2.

Vedení proti Spartě Klokani neudrželi

Po konci působení v zimní lize nastoupila ve středu odpoledne Bohemka k dalšímu z řady přípravných utkání. V tréninkovém centru na Strahově jí byla soupeřem Sparta.

Rudí chtěli od začátku zápasu dostát pověsti vedoucího mužstva prvoligové tabulky a dostali se i do první velké šance. V sedmé minutě se ve vápně uvolnil Slepička a mířil těsně vedle branky Radka Sňozíka. Klokani se osmělili po dvaceti minutách hry. Druhý rohový kop v rychlém sledu rozehraný na přední tyč zakončoval zády k brance hlavou Pavol Orolín, mířil však nad Vaclíkovu branku. Sparťané v zápětí také zahrozili po rohu a proti Brabcově hlavičce musel bravurně zakročit Sňozík.

Na konci prvního poločasu prokázali Klokani své kombinační schopnosti. Moravec, Budínský a Orolín se na tři přihrávky dostali do zakončení, slovenskému záložníkovi ale střela nesedla a ani dobíhající Lukáš Hartig na ni nedosáhl. Na druhé straně zase rychlou akci Sparty zneškodnil na poslední chvíli Michael Žižka, takže se strany měnily za stavu 0:0.

Po třinácti minutách druhého poločasu se Bohemka dočkala prvního gólu v zápase. Jan Moravec, který netradičně nastoupil na postu pravého obránce, výborným vystoupením vystihl rozehrávku Sparty a poslal do šance Hartiga. Ten sice přehodil Vaclíka, ale míč se odrazil od břevna před branku, kde se v pravou chvíli nacházel Martin Nešpor. Mladý útočník jako by si vzal příklad ze svého staršího kolegy a velkou bojovností dostal přes přesilu obránců Sparty míč do brány.

Vedení bohužel nevydrželo zelenobílým dlouho. Po třech minutách se ke hlavičce po rohovém kopu dostal Jiří Jarošík a pohodlně vyrovnal. A aby nebylo všem pohromám konec, skácel se po dalších deseti minutách v pokutovém území Kadeřábek a rozhodčí Lerch odpískal pokutový kop. Slepička ho s přehledem proměnil a Letenští vedli 2:1.

Do konce zápasu zbývalo dvacet minut. Trenér Medynský provedl čtyřnásobné střídání a Klokani se hnali za vyrovnáním. Největší šanci měl hned po chvíli Martin Nešpor, jehož střela z hranice velkého čtverce šla ale těsně vedle. Do střelecké listiny se mohl zapsat i Ondřej Kraják, k dosáhnutí na Nešporův centr mu však chyběly centimetry. Další kombinace Klokanů si už v závěru rudá obrana pohlídala a zápas skončil 2:1 pro Spartu.