Bohemce se uzdravují hráči

Tým bude brzy kompletní a připravený na začátek ligy

Bohemce se uzdravují hráči

Michael Žižka se po lehkém zranění v závěru podzimní části ligy dostal bez problémů do stoprocentní tréninkové zátěže. V přípravě nastoupil jak proti Spartě, tak i o víkendu proti Vlašimi, kde odehrál druhý poločas. U Žižky se jednalo pouze o menší výpadek z tréninků, zato u zkušeného středopolaře Jiřího Kaufmana o delší absenci, a proto si návrat na fotbalové trávníky, i když přes zimu nuceně na umělém povrchu, užívá o to více.

"Jsem rád, že se mi tým dává postupně zdravotně do pořádku," říká trenér Pavel Medynský. "Je určitě lepší, když mohu počítat s každým hráčem a vím, že bude 100% připraven na zápas."

Marek Nikl do přípravného zápasu v tomto roce ještě nenastoupil a premiéra by ho měla čekat tento týden proti Sezimovu Ústí. Ovšem kondiční soustředění a všechny tréninky s týmem již absolvoval, takže mu chybí pouze zápasové rozehrání. S jeho zkušenostmi by to však neměl být problém. "Máme v plánu nasadit Máru Nikla na část hrací doby ve středu na Vyšehradě," přiznává trenér Medynský, že by měl Nikl nastoupit proti Sezimovu Ústí, které má v přípravě vynikající výsledky. Spartu, Slavii i Žižkov dokázali potrápit a poslední dva jmenované dokonce porazit. Společné utkání je v plánu od 11 hodin na umělé trávě na Vyšehradě.

Mezi "absentéry" se naopak zapsal po účasti v Tipsport lize Nicolas Šumský. Jeho zdravotní stav není vážný a kdy naskočí zpět do hry záleží na lékařích. "Jsme spolu v kontaktu a vidím situaci optimisticky," říká trenér, který samozřejmě s hráčem udržuje spojení.

Dle všech ukazatelů by měl být tým na začátku ligy připravený a v plné zdravotní síle. Kdo nezasáhne do prvního zápasu proti Jablonci v pátek 17. února je stoprocentně dvojice Nešpor a Jindřišek, kteří vynechají zápas kvůli disciplinárnímu trestu za obdržené čtyři žluté karty v první polovině Gambrinus ligy. S tím realizační tým ale počítá a připravuje se na to. Před pátečním utkáním v Edenu čeká tým ještě již zmiňovaný zápas se Sezimovým Ústím na Vyšehradě a dva zápasy na herním soustředění v Břeclavi s Ružomberkem a Nitrou.