Herní převaha ke gólu nevedla a tým remizoval

Klokani předvedli proti Sezimovu Ústí velice sympatický výkon (aktualizováno)

Herní převaha ke gólu nevedla a tým remizoval

Celý první poločas ovládali hru Klokani a soupeře do větší šance nepustili. Hned od začátku bylo jasné, kdo si do rukou vezme otěže utkání. Velice aktivní záloha podporovala útočníky a snažila se dostávat i do zakončení. Vyhnal se kolem 10. minuty objevil hned ve dvou šancích. V té druhé mířil ve skluzu k tyčce, ale hostující gólman byl na místě.

Po čtvrthodině hry se po aktivním presinku objevil ve velké šanci Bartek. Hartig chtěl vysokého gólmana Sezimova Ústí také ohrozit a proto po sklepnutí od svého mladšího parťáka z útoku Vyhnala ostře střílel k tyči. Ovšem žádná ze střel neprošla za brankovou čáru. Ani Borkova levačka nezamířila mezi tři tyčky. Nejnadějněji vypadala hlavička Hartiga, ale ani ta gól nepřinesla.

Po rychlém uvolnění Bartka a kombinaci na jeden dotyk utíkal šikovný záložník sám na gólmana. Ten ovšem včasným vyběhnutím klokaní šanci překazil. Tváří v tvář se s brankářem Ústí potkal i Vyhnal po Hartigově přihrávce, Abrahamovu střelu vykopával na poslední chvíli i soupeřův obránce. Žádná z mnoha šancí neskončila brankou.

Po kvalitním výkonu si hráči došli o poločasové přestávce na čaj k masérovi Hricovi. Rychlé rady od trenéra Medynského a tým šel s pár změnami do druhého dějství.

Po změně stran se občas prokázaly ofenzivní choutky protivníka, na větší ohrožení Markovy branky to ale nebylo. Velice aktivní Moravec zatěžoval soupeře nejčastěji a byl určitě nebezpečnou zbraní Klokanů. Do hry se poprvé v tomto roce dostal Marek Nikl, který měl jako vždy klidnou rozehrávku.

Hra se místy hodně vyrovnala a bojovalo se spíše uprostřed hřiště. Navrátilec Nikl se dostal po presinku i do šance, když chtěl využít zaváhání obrany, míč před gólmanem ale nestihl. Na umělé trávě se objevil i mladíček Nerad, který - možná pro soupeře překvapivě - rozdával přesné míče. Po jedné takové přihrávce se v obrovské šanci objevil Bartek, kterého před zakončením zfaulovali a zcela právem byl rozhodčím Kovaříkem nařízen pokutový kop ve prospěch Bohemians.

Na značku v pokutovém území si míč postavil Jiří Kaufman, ovšem brankář vystihl směr kopu a Kaufman výhodu nezužitkoval. Poté přišla chvilka Martina Nešpora, ovšem ani on gólu nedocílil. Nejdříve jeho střelu tečovali vedle branky, hlavičku pak vyrazil gólman na roh.

Těsně před koncem se přeci jen fanoušci Klokanů gólu dočkali. Růžička po rohu pálil tvrdě do brankáře, Cseh z blízkosti dorážel hlavou. K nelibosti zelenobílých příznivců odmával asistent rozhodčího ofsajd a branka uznaná nebyla. Soupeř se za celých devadesát minut nedostal do vážnější akce, spíše se vždy jednalo o náznaky, které Radek Sňozík nebo Václav Marek zlikvidovali. Po sympatickém výkonu odešli Klokani do tepla a rozešli se tak se soupeřem po bezbrankové remíze.