Bohemka zdolala Ružomberok

Utkání na hřišti v Mikulově rozhodla branka Lukáše Budínského ze 31. minuty

Bohemka zdolala Ružomberok

Zápas začal aktivně z obou stran, ale Bohemka postupně začala mít více ze hry. V 7. minutě střílel na bránu Budínský, když se dostal po centru Bartka na přední tyč, ale mířil těsně nad. Evidentně se však teprve zastřeloval. O minutu později se řítil sám na gólmana Vyhnal, ale jeho střela letěla těsně vedle branky. Následný roh mohl skončit gólem, nicméně Tomáš Borek hlavičkoval nepřesně.

V první patnáctiminutovce se v šanci objevil ještě Kaufman, obrana však jeho střelu zblokovala. Po chvilce jeho druhou ránu vystrčil Zich kousek nad břevno. Rohový kop byl v podání Klokanů opět nebezpečný, Vyhnalovu bombu Zich v náruči udržel.

Napadání soupeře na útočné polovině přinášelo své ovoce v podobě jednoduchých získaných míčů. Hráči ve slovenských službách často své šance kazili nepřesnou rozehrávkou, a toho Bohemka často využívala. Nakonec se po půlhodině hry aktivní Moravec na pravé straně dostal do vápna a zpětnou přihrávkou vybídl k zakončení Budínského. Ten neodmítl a střelou k tyči otevřel skóre.

Těsně před koncem prvního poločasu našel Hartig Budínského, ten ve vápně hledal ještě nabíhajícího Borka, ale obránci soupeře na poslední chvíli situaci z jejich pohledu zachránili. V první půli se již nic nestalo a Vršovičtí zaslouženě nad svým slovenským sokem vedli.

"V první půli jsme hráli dobře, měli jsme plno šancí. Škoda, že jsme je neproměnili," přiznává Jan Moravec, který na pravé straně obrany opět odvedl kvalitní práci.

Druhá pětačtyřicetiminutovka byla více bojovnější než fotbalovější. Alespoň ze strany Bohemians. Marek, který neměl v první polovině zápasu moc práce, se nyní dostával do větší brankářské zátěže. Žádná šance nebyla ale tak velká, aby Klokany ohrozila výsledkově. Do hry se postupně dostal Nešpor, Kraják i Orolín a ti hru dokázali opět rozpohybovat.

Dvojice Ptáček a Cseh si většinou s ofenzivními choutky soupeře poradila. Útočník soupeře Masaryk vstřelil hlavou i gól, ale pro ofsajdové postavení rozhodčí branku neuznal. V úplném závěru dvakrát vybídl krásnými přihrávkami Vyhnal svého kolegu Krajáka, ten se ovšem k míči ani jednou zásluhou ružomberské obrany nedostal.

Po závěrečném hvizdu rozhodčího odešli hráči ihned do tepla. Následující zápas čeká Klokany v pátek v Poštorné proti dalšímu slovenskému soupeři, Nitře. I z něj samozřejmě přinese redakce Virtuálního Ďolíčku reportáž. Během zítřka můžete čekat rozhovor na Bohemka TV s hráčem Honzou Moravcem a trenérem Pavlem Medynským.