Zápas s Nitrou Bohemka otáčela

Kvalitnější druhá půle rozhodla o vítězi utkání

Zápas s Nitrou Bohemka otáčela

Do zápasu proti Nitře naskočili vedle sebe dva nejmladší členové bohemáckého kádru a místy to bylo znát. Právě soupeřův střed hřiště bylo velmi těžké eliminovat a Nitra měla více ze hry. Slovenský soupeř využíval každé příležitosti k průniku za záda našich obránců. Ve stoperské dvojici dnes nastoupilo mládí se zkušenostmi - Ptáček s Lukášem.

Marek žádnou střelu za svá záda nepustil, a uhájil tak v první polovině zápasu čisté konto. Na umělé trávě v Poštorné, což je od středečního utkání v Mikulově blíže k hotelu, byl zápas po pětačtyřiceti minutách nerozhodný 0:0.

Do hry se pak dostal i útočník Vyhnal, který věřil v prolomení střelecké smůly a k Nešporovi se připojil namísto střídajícího Hartiga. V zadních řadách si místo vyměnili Lukáš s Žižkou. Změna evidentně pomohla, neboť Bohemka na soupeře přímo vlétla.

Nitra se ale i přesto dostala do vedení. Nepozornost hráčů při standardní situaci vedla k obrovské šanci hostujícího útočníka Murína, který se dostal k zakončení a střídající Havránek lovil míč ze sítě. Po čtvrtečním hustém sněžení bylo hřiště naštěstí připraveno Bohemka však musela zápas otáčet při nepříznivě mrazivé teplotě.

Klokani více atakovali a nutili soupeře k chybám. "Dokázali jsme poté lépe sbírat odražené míče," říká trenér Pavel Medynský, že druhá půlka zápasu patřila jednoznačně vršovickým.

Pavol Orolín se před svými slovenskými protihráči chtěl evidentně předvést a krásnou přihrávkou našel na penaltě Pavla Vyhnala. Ten míč nasměřoval na vzdálenější tyč a gólmanovi nedal sebemenší šanci. "Jsem rád, že to tam konečně padlo," tvrdí Vyhnal, který se trefil v zeleném dresu podruhé. "Byla to krásná přihrávka," chválí na dálku svého levonohého šikovného spoluhráče.

V 77. minutě se do vápna řítil další mladík, tentokráte z pravé strany. Pavol Orolín hledal utíkajícího Ondřeje Krajáka a ten se tváří v tvář proti gólmanovi nemýlil. Zkušeně míč nadzvedl a ten nad bezmocným brankářem doletěl za brankovou čáru. Bohemka tak skóre otočila a dokázala zápas dovést do vítězného konce.

"Druhá půle byla jednoznačně naše. Byli jsme aktivnější, lépe jsme napadali a výsledkově to odpovídá," řekl na závěr trenér Bohemians 1905 Pavel Medynský. Klokani po zápase nasedli do autobusu a směřují do Prahy. Za týden je čeká první zápas po zimní pauze proti Jablonci. Ten se koná 17. února od 20.15 v STA.