Fotbalové jaro začíná!

V prvním ligovém zápase roku hostí Klokani Jablonec.

Fotbalové jaro začíná!

Pohled na teploměr rozhodně neprozrazuje jarní hodnoty a fanoušci Bohemky mají nyní trochu jiné než fotbalové starosti, přesto klepe fotbalové jaro na dveře a Klokany čeká první jarní zápas. V neděli od 17:00 hrají s Jabloncem.

Severočeši se už několik let drží v horních patrech tabulky a i na jaře chtějí, podle slov trenéra Františka Komňackého, z dosavadního pátého místa útočit na pohárové příčky. Potvrzovali to i v průběhu zimní přípravy, kdy z jedenácti zápasů devět vyhráli a průměrně v každém přátelském utkání vstřelili tři branky. Podlehli pouze maďarskému Debrecenu a remízu uhráli v rámci zimní ligy s Bohemkou. V generálce na ligu pak porazili Sezimovo Ústí 4:2. Přestože Jablonec v zimě neopustil žádný hráč základní sestavy, nepřijede do Vršovic úplně kompletní. V zápase se Sezimovým Ústím se zranil obránce Beneš a kapitán Pavlík má zlomený nos. V neděli ale zřejmě nastoupí se speciální maskou.

Klokani jdou do prvního zápasu také dobře připraveni. Tým sice během zimy opustili útočníci Škoda s Bálkem a záložník Kraus, z hostování na Slovensku se ale vrátil Lukáš Hartig a na svůj první zápas s Klokanem na prsou se chystají Vyhnal, Abraham a Orolín. "Jsem rád, že noví kluci do kabiny skvěle zapadli. Celkově jsem z posil nadšený. Klíčový je ale návrat Lukáše Hartiga a to jak na hřišti, tak pro kabinu," řekl kapitán Radek Sňozík.

Během přípravy si Bohemka připsala také jen jedinou porážku a to od Sparty, mezi výsledky zimních zápasů však převládají remízy a na vítěznou vlnu najeli Klokani až v posledních zápasech s Nitrou a Ružomberkem. „Fanoušci nás teď dva týdny neviděli, ale odehráli jsme dvě kvalitní utkání. Vše jsme směřovali právě k začátku jara a jsme připraveni. I přes tragickou událost se budeme plně koncentrovat na zápas a půjdeme do něj s velkou bojovností, odhodláním a vůlí vyhrát,“ slibuje Pavel Medynský, který bude v neděli postrádat Marka Nikla, kterému se přes zimu nepodařilo vyřešit problémy s achilovkou, a Jindřiška s Nešporem kvůli karetnímu trestu.

Pokud nepočítáme poslední remízu v přípravě, Bohemce se proti Jablonci v poslední době příliš nedaří. Je to skoro rok, co právě severočeši ukončili čtyřzápasovou vítěznou sérii Klokanů, když v edenu vyhráli gólem Eliáše 1:0. Ve třetím kole probíhající sezony pak na Střelnici dostala Bohemka lekci z produktivity. V pohledném zápase se v srpnu prosazovali pouze domácí a zápas skončil krutým výsledkem 5:0.

Zápas s Jabloncem se měl původně odehrát v pátek, kvůli kolizi s pohřbem Lukáše Přibyla byl však přesunut, takže se pod dohledem hlavního rozhodčího Patáka a asistence pánů Lhotáka a Moláčka odehraje v neděli od pěti odpoledne. V duchu piety za bývalého ředitele a velkého fanouška Bohemky se ponese celý zápas. Před branou stadionu se můžete podepsat do kondolenční knihy, vzpomínkový program plánuje klub i fanoušci. Chybět nebude minuta ticha ani černé pásky na rukávech hráčů.