Pro první jarní body na jih

V neděli odpoledne hraje Bohemka v Českých Budějovicích.

Pro první jarní body na jih

Bohemka má za  sebou první utkání jarní části sezony, výsledkově se zápas s Jabloncem nepovedl, ale závěrečné skóre nebylo minulou neděli tím nejdůležitějším. Nyní však jde do tuhého. Klokani mají před sebou dva zápasy s hůře postavenými soupeři. Ten první hned tuto neděli v Českých Budějovicích.

Dynamo se v tabulce nachází na třináctém místě tabulky, pět bodů za dvanáctou Bohemkou, a jeho jasným cílem pro jaro je záchrana prvoligové příslušnosti i pro další sezonu. Odpovídají tomu i posily, které na Střelecký ostrov v zimě přišly. Vedle mediálně propíraného Tomáše Řepky nově fialový dres oblékají i další obránce Krajčík, zkušený brankář Daněk či útočník Řezníček. Pouhé dvě výhry z devíti přípravných zápasů - Budějovice prohrály mimo jiné i 0:3 s Bohemkou - sice velké naděje pro jaro nedávaly, první ligový zápas jim ale vyšel. V Olomouci udrželi Budějovičtí bezbrankový stav i přes velký tlak domácích a uchovali si tak odstup od sestupových příček.

Klokani tento týden dohání manko v pobytu na přírodním trávníku a od středy se připravují v Nymburce. Mezi nimi i dva náhradníci mládežnických reprezentačních výběrů – Nicolas Šumský a Martin Nešpor, který proti Jablonci nemohl nastoupit kvůli karetnímu trestu. V Budějovicích pak bude kromě Marka Nikla chybět i lehce poraněný Petr Nerad a Michael Žižka, který v posledním zápase dostal osmou žlutou kartu. „Jinak je kádr kompletní,“ hlásí z Nymburka Pavel Medynský, který na Střeleckém ostrově čeká od Budějovic jiný výkon, než v Olomouci. „Tam si evidentně jeli pro bod a s defenzivní činností mohou být spokojeni, doma jsou ale velmi nebezpeční. Podle posil je vidět, že jsou na tom finančně dobře, my zase chceme navázat na zlepšený výkon v druhém poločase proti Jablonci a v Budějovicích uspět,“ říká lodivod Klokanů.

A je na co navazovat! Klokani totiž naposledy s Budějovicemi prohráli v březnu 2008. Od té doby skončily 3 zápasy remízou a dvakrát se radovali hráči a fanoušci Bohemians. Naposledy na podzim, kdy o výsledku 2:1 a třech bodech pro Bohemku rozhodl dvěma góly David Bartek. V posledním zápase v Budějovicích poslal zelenobílé do vedení Škoda a po vyrovnání Vulina udrželi Klokani remízu doslova proti všem i díky Radkem Sňozíkem chycené penaltě v nastaveném čase.

Zápas v Českých Budějovicích začíná v neděli úderem patnácté hodiny. Řídit ho bude hlavní rozhodčí Drábek za asistence pánů Santariuse a Slavíka. Atmosféru při vzájemných zápasech na Střeleckém ostrově diktují vždy fanoušci Bohemians a i tentokrát se chystá návštěva až dvou stovek Klokanů.