Naději odvál sníh

Bohemka prohrála v Budějovicích 1:3.

Naději odvál sníh

V osmnáctém kole Gambrinus ligy Bohemka zavítala na horkou půdu Dynama České Budějovice. I když horkou: rozmary počasí trávník na Střeleckém ostrově pořádně zchladily. To však Klokanům, do jejichž sestavy se vrátili karetní hříšníci Jindřišek s Nešporem a svou prvoligovou premiéru si v ní odbyl Jiří Ptáček, moc nepomohlo.

Zápas přitom začal tak nadějně. Hned po několik vteřinách se do míče opřel David Bartek a jeho střelu Michal Daněk jen stěží vytáhl na rohový kop. Po něm ještě pálil těsně vedle Borek, pak ale vládu nad stadionem převzala sněhová vánice a nad fotbalem domácí. Hned ve třetí minutě se mezi stopery prohnal exklokan Michal Klesa, prostřelil Sňozíka a dostal Dynamo do vedení.

Heslo „nedáš – dostaneš“ se opět projevilo po dvaceti minutách. Martin Nešpor šel úplně sám na Daňka, střelu si ale nechal na poslední chvíli zblokovat mimo. Protiútok nejprve nevyužil Klesa, v zápětí ale Sandro prošel přes Abrahama, jeho nabídku před branku usměrnil mezi tři tyče Ondrášek a Budějovičtí vedli 2:0.

Šance měla i Bohemka, Hartigovu hlavičku akrobaticky zneškodnil Daněk, domácí brankář si poradil i s příležitostí Bartka po Abrahamově vysunutí. Tu největší možnost ale Klokani měli v nastaveném čase prvního poločasu, když se Borek uvolnil ve vápně, donutil Machovce zatáhnout za záchrannou brzdu a Bohemka po dlouhé době měla příležitost zahrání pokutového kopu. Tradiční exekutor Kaufman na hřišti nebyl, tak se k míči postavil Martin Nešpor a poslal míč vedle. Do kabin se tak šlo za stavu 2:0 pro Budějovice.

Druhá půle začala další velkou šancí domácích. Klesa nabízel centrem míč Ondráškovi, ten se vstříc míči vrhnul ve stylu mistrů japonských bojových umění, naštěstí pro Bohemku a Sňozíka ho netrefil a odstartoval mdlejší část zápasu.

Další gól totiž padl až čtvrt hodiny před koncem. Otepka po křídle vysunul Sandra, Brazilec svůj přetažený centr posadil přímo na hlavu Klesy, který dal svůj druhý gól v utkání. Reagovat mohl po chvíli Nešpor, ale svou střelou mířil jen slabě doprostřed branky.

Nakonec se ale Klokani dočkali. V 87. minutě usměrnil Vyhnal Budínského nástřel do branky a ve druhém zápase za Bohemku dal svůj druhý gól. Na pokus o zázrak bylo ale pozdě. Bohemka prohrála v Českých Budějovicích 1:3.