V pondělí přijede Baník

Zápas 19. kola se odehraje před televizními kamerami.

V pondělí přijede Baník

Bohemce se poslední dobou příliš nedaří. V Českých Budějovicích si připsala šestou porážku v řadě a Jihočechy k sobě pustila na pouhé dva body. Teď čeká Klokany další soupeř z dolních pater tabulky – patnáctá Ostrava.

Baník v posledních měsících trápí různé problémy, včetně těch existenčních. Nyní se ale zdá, že se na Bazalech blýská na lepší časy. Otěží klubu se ujal nový majitel s jasným cílem – zachránit samotný klub, stadion i prvoligovou příslušnost. Hráči k tomu mají pomoci zlepšenými výkony oproti podzimu. V prvním jarním kole sice prohráli v Mladé Boleslavi, v tom druhém už ale získali bod proti Jablonci, který zachraňoval remízu v nastaveném čase. Při výsledku 2:2 byla na hřišti i největší zimní posila Baníku. Lukáš Magera přišel na půlroční hostování z anglického Swindonu, rovnou se postavil do základní sestavy vedle Václava Svěrkoše a na trávníku ho můžeme očekávat i v pondělí. Jistě naopak nenastoupí exklokan Benjamin Vomáčka, který bude pykat za čtyři žluté karty. Nejistý je také start Zawady, Poliačeka a Ferenčíka.

Klokani za sebou nemají úspěšný vstup do jara. Dvě porážky je zas o něco přiblížily nebezpečnému pásmu tabulky a zápas s Ostravou tak bude velmi důležitý. „Všichni hráči si uvědomují, do jaké situace se můžeme dostat. Pondělní zápas nám jasně velí bodovat a uděláme pro to všechno,“ hlásí trenér Pavel Medynský. „Chtěl bych pozvat i diváky. V hrozném budějovickém počasí jsme od nich měli výbornou podporu, kterou bychom moc potřebovali i v pondělí,“ láká na zápas trenér Bohemky, který může kromě dlouhodobě zraněného Nikla a vykartovaného Žižky počítat s kompletním kádrem.

Ještě před několika lety nebyl Baník pro Bohemku oblíbeným soupeřem, výsledky posledních tří zápasů ale vyznívají lépe pro Pražany. V loňské sezoně skončily oba duely nerozhodným výsledkem – v Ostravě 0:0, v Praze pak 1:1, když na vedoucí gól hostí bleskurychle zareagoval Kaufman. V podzimní části letošních sezony se pak Klokani po dlouhé době dočkali výhry na Bazalech. Svým gólem ji zařídil Lukáš Hartig.

Zápas před kamerami České televize začíná v pondělí s úderem osmnácté hodiny v Synot tip aréně. Hlavním rozhodčím utkání je Jiří Jech, kterému budou asistovat pánové Gallo a Vysloužil. Vstupenky si můžete zakoupit nejen na pokladnách, ale nově i prostřednictvím portálu Ticketpro.