Černá série pokračuje

Bohemka podlehla Baníku 0:1.

Černá série pokračuje

V devatenáctém kole přivítali Klokani v „domácím prostředí“ Baník Ostrava. Cíl byl jasný – utnout sérii porážek a vzdálit se sestupovým příčkám. Zvýšit produktivitu měl na hrotu útoku jediný jarní střelec Pavel Vyhnal, který se postavil do základní sestavy. Na levý kraj obrany se po delší pauze postavil Jan Růžička.

V prvních fázích zápasu se oba týmy otrkávaly. Bohemka sice měla s přibývajícími minutami míč častěji na kopačkách, ale střely Borka ani Moravce Pietrzkiewiczovi v brance Baníku moc starostí neudělaly. Ty si ostravský brankář udělal sám, když neškodný vysoký nákop vyrazil do zad svého spoluhráče a jen očima tlačil míč mimo branku.

Prvního gólu se ale dočkal Baník. Ve 28. minutě kopali Ostravští dva rohové kopy, ten druhý posadil Fantiš na hlavu Cverny, jehož střelu usměrnil Droppa za Sňozíkova záda.

Klokani měli hned příležitost k vyrovnání. Josef Jindřišek se postavil k přímému kopu a pěknou střelou protáhl Pietrzkiewicze, ten ale míč chytil. Ještě větší šanci měl Vyhnal, který byl po rohovém kopu úplně sám před ostravskou brankou, ale v jasné šanci míč promáchl a když Sňozík vyrazil Droppovu střelu, skončil první poločas 0:1.

Do druhé půle vkročili Klokani aktivně. Hartiga velmi brzy vystřídal Nešpor, který měl po pěti minutách na hřišti největší šanci zápasu. Moravec mu připravil centr aktivně hrajícího Růžičky proti noze, ale mladý reprezentant oba své projektily napálil do blokujících obránců. Na druhé straně měl po hodině hry velkou šanci Magera, který se vymotal ze skrumáže až do velmi výhodné střelecké pozice a donutil Sňozíka k výbornému zákroku. Kapitán Bohemians si poradil i s další, tentokrát Droppovou, střelou.

V poslední desetiminutovce měl tři větší příležitosti Pavol Orolín, nicméně poprvé v krkolomné pozici míč netrefil, podruhé střelu obránce v modrém zblokoval na roh a poslední pokus, již v nastaveném čase, prošel těsně vedle levé tyče brankáře Pietrzkiewicze. Baník tak v pondělním zápase zvítězil 1:0 a černá série Klokanů pokračuje.