Jsme ve výsledkové krizi, prohlásil Medynský

Pavlové Malura a Medynský hodnotí zápas s Ostravou.

Na tiskové konferenci po zápase Bohemky s Baníkem měl první slovo trenér vítězného celku Pavel Malura. I přes získané tři body nebyl úplně spokojený. „Chtěli jsme vstoupit do utkání aktivně a body získat útočnou hrou, jenže to se nám dařilo tak pět minut. Bohemka na nás byla velmi dobře připravená a svým důsledným bráněním a napadáním nás nechtěla do naší hry pustit. Podařilo se nám vstřelit gól ze standardní situace a to nakonec rozhodlo, protože jsme naštěstí dobře bránili ale taky nevyužili naše brejky. Dnes to nebylo o fotbalové kráse, ale ty body potřebujeme a jsme za ně rádi.“

Trenér Baníku také vítá, že se jeho svěřencům podařilo poprvé v jarní části sezony vyhrát. „Je to první úspěch, který potřebujeme pro psychiku. Nebyl to tak dobrý výkon, jako v Boleslavi či s Jabloncem, ale podařilo se nám uhrát tři body a věřím, že nás to dostane nahoru,“ těší se Malura.

Opačné myšlenky měl vedle sedící lodivod Bohemky Pavel Medynský. „Chtěli jsme bodovat, ale nepovedlo se. Nechci říct, že by mužstvo nebojovalo nebo nechtělo, ale chybí nám kvalita ke vstřelení gólu. Nemůžeme ji najít a žádná „šmudla“ nám tam nespadne a uděláme chybu při standardní situaci. V prvním poločase hra slušná, ale abychom si vytvořili šanci a vstřelili gól, to ne. Druhý poločas jsme se snažili, ale soupeř byl o gól nahoře a velmi dobře bránil, to rozhodlo.

Určitě jsme ve výsledkové krizi,“ přiznává Pavel Medynský. „V posledních utkáních, ať už podzimních nebo jarních, se nám výsledkově nedaří. Utkání s Jabloncem mohlo být remízové, v Budějovicích jsme se zase nechali rozhodit a mužstvo pak není dostatečně psychicky nahoře. Důvody lze hledat už na podzim. Hostování Hartiga nebo zranění Máry Nikla. Dokud jsme měli pevnou obrannou čtveřici, hráli jsme dobře. S pevnou obranou mužstvo cítí jistotu. Tu teď nemáme a góly dostáváme. Z mého pohledu stačí ale udělat jeden výsledek, který může psychiku mužstva otočit,“ hledá trenér cestu ze současného stavu.

Jednou z možností je i odvolání trenéra, to si uvědomuje Medynský. „Každý, kdo dělá trenéra, o tom uvažuje. Uvidíme, co na to vedení. Říkali jsme si že máme nastavenou nějakou strategii, ale výsledky teď opravdu nejsou. I když pořád myslím, že máme mužstvo schopné se zachránit. Jestli to bude s Medynským, to je otázka,“ uzavřel tiskovku šéf lavičky Klokanů.