Trenér Medynský odvolán, vedení jedná o náhradě

Tomáš Požár, sportovní ředitel klubu, byl pověřen jednáním s kandidáty.

Trenér Medynský odvolán, vedení jedná o náhradě

Po včerejším večerním jednání představenstva Bohemians 1905 bylo definitivně rozhodnuto – trenér Pavel Medynský byl odvolán z funkce hlavního trenéra a sportovní ředitel Tomáš Požár byl pověřen jednáním s kandidáty na nového trenéra A-mužstva Klokanů.

Ano, tímto úkolem jsem byl pověřen, protože se nepodařilo zastavit výsledkový propad z druhé poloviny podzimní soutěže. Změny jsou naprosto nutné, ale v rozjeté soutěži to nebude jednoduché. Pevně věřím, že se podaří rychle dotáhnout jednání o náhradě trenéra Medynského a zmobilizovat všechny síly k záchraně první ligy pro Bohemku. Nového trenéra bychom chtěli představit nejpozději ve středu nebo čtvrtek,“ uvedl sportovní ředitel Tomáš Požár, který tuto funkci v Bohemians 1905 vykonává teprve od 1. ledna 2012.

Ředitel klubu dr. Ladislav Valášek k tomu dodal: „Představenstvo i sportovní vedení klubu se situací v prvoligovém mužstvu opakovaně zabývaly již po podzimu. Bohužel ani doplnění mužstva a realizačního týmu, ani celkem solidní výsledky v zimní přípravě nevedly k potřebnému zlepšení. Po prohře s Baníkem Ostrava už nešlo změny odkládat. Obsazení funkce hlavního trenéra bude klíčové pro nový začátek v boji o záchranu první ligy. Čeká nás velmi těžká série utkání s mužstvy, která také akutně potřebují bodovat. Nebude to jednoduché, ale stejně jako představenstvo a sportovní ředitel Tomáš Požár i já stále věřím, že se s novým trenérem pozitivně ukáže morální síla a bojovnost mužstva. Stále je ve hře hodně bodů. Věřím také, že v těžkých časech se pozitivně projeví tradiční velká podpora vynikajících fanoušků i na hřištích soupeřů.