Představení trenéra Webera

Do Ďolíčku přijel nový hlavní trenér Jozef Weber

Představení trenéra Webera

Ve středu do Vršovic přijel nový hlavní trenér Bohemians 1905 Jozef Weber. A proto vám jako prvním přinášíme rozhovor a fotografie z jeho návštěvy.

První trénink s týmem absolvuje zítra právě ve vršovickém Ďolíčku. Bohemka se připravuje na sobotní zápas v Uherském Hradišti, takže tým čeká seznámení, vyjasnění základních věcí a vše bude směřovat k úspěchu na Slovácku.

Jak probíhaly námluvy s Bohemkou?
Vše začalo během úterního rána po nepovedeném utkání Bohemky, kdy se představenstvo rozhodlo pro výměnu trenéra. Tomáš Požár, sportovní ředitel, dostal od klubu mandát a oslovil mě.

Jaké bylo samotné rozhodování?
Je to určitě velká výzva, Bohemka je klub s tradicí. Musím říct upřímně, velmi mě potěšilo, že jsem byl kandidát číslo jedna, je to pro mě čest.

Co máte tedy již za sebou?
Bohužel věci se dořešily až během dneška. Chtěl jsem stihnout první trénink, ale nevyšlo to. V současné době je pro mě každý trénink důležitý. Musíme udělat plán, logistiku, rozbory, vyhodnocení atd. S klukama absolvuji trénink zítra v Ďolíčku.

Jaké jsou dnes priority, co se musí ještě zařídit?
Tomášovi Požárovi jsem dal za úkol, aby sehnal DVD z posledních dvou zapásů Slovácka. Strávíme zde celý večer, kdy budeme analyzovat. Včera jsem se stihnul podívat na poslední zápas Bohemky proti Ostravě, takže z toho musíme také udělat analýzu. Připravit se, rozmyslet si určité změny v sestavě, rozestatvení. Ale až podle toho, co uvidím na DVD.

Máte již představu co bude probíhat zítra v Ďolíčku?
Samozřejmě, ten trénink mám už připravený, víme co budeme dělat. Nejdůležitější je si ukázat co budeme hrát. Uděláme jednodušší trénink, hodně se budeme věnovat nácviku rozestavení, v jaké sestavě se rozhodneme hrát. Samozřejmě je to změna, nechci hráče zahltit informacemi, sám jsem hrál fotbal, ale nějaké představy mám, na tom tréninku bychom si to chtěli ukázat.

Znáte se s některými fotbalisty osobně?
Známe se skoro všichni, když to tak řeknu. Hlavně s těmi staršími. Proti Sňozíkovi jsem hrál několikrát, s Pepou Jindřiškem jsem hrál, když v Jablonci ještě začínal, Kaufmana také znám, hráli jsme spolu ještě v Drnovicích,on tam naskakoval jako dorostenec. Takhle jsme se někde potkali, Lukáše Hartiga, Pavla Lukáše, ty také znám.

Bál jste se jít za této situace do Bohemky?
Tak bál je silné slovo, měl jsem z toho obavy. V tom rozhodování také hrálo roli, že zde situace není jednoduchá. Nemyslím okolo klubu, pro mě je teď nejdůležitější sportovní stránka. Pár zápasů jsem viděl, problémy jsou, ale určitě nejsou všechny v trenérovi. Takže nějakou představu mám a s hráči chci pracovat a zítra uvidím co dál.

Co očekávat v Uherském Hradišti?
Bude to zápas podobných týmů. Slovácko snad navíc nevstřelilo na jaře ani branku, myslím. Je tam velké očekávání. Je to silný regionální klub, jsou soudržní, drží při sobě a určitě se jim tahle situace nelíbí.