Svěží vítr duje na Slovácko

Zápas v Uherském Hradišti začne v sobotu v 17 hodin.

Svěží vítr duje na Slovácko

Fotbalová Gambrinus liga o víkendu uzavírá svou druhou třetinu a začíná série rozhodujících zápasů. Klokani se ve 20. kole představí v Uherském Hradišti.

1. FC Slovácko nezažívá, podobně jako Bohemka, povedený vstup do jara. Přestože z kádru Miroslava Soukupa neodešel během zimy žádný klíčový hráč, nevytěžilo z dosavadních zápasů na Spartě, proti Olomouci a na Dukle ani bod. Nula modrobílé straší i na účtu vstřelených gólů. I díky tomu se Slovácko pohybuje na desátém místě tabulky pouhé čtyři body před třináctou Bohemkou. Nejlepším střelcem našeho sobotního soupeře je čtyřgólový David Pavelka následovaný dlouhánem Doškem, který se trefil třikrát.

Na Bohemce se v tomto týdnu udály podstatné změny v realizačním týmu. Dosavadní trenér Pavel Medynský byl kvůli sedmizápasové sérii porážek odvolán. Ve středu ho nahradil Jozef Weber a do role vedoucího mužstva byl jmenován Tomáš Požár. Pod novým vedením absolvoval tým ve čtvrtek první trénink na Vyšehradě. „Uděláme jednodušší trénink, hodně se budeme věnovat nácviku rozestavení, v jaké sestavě se rozhodneme hrát. Samozřejmě je to změna a nechci hráče zahltit informacemi, ale mám nějakou představu, kterou chci na tréninku ukázat,“ prozradil čtvrteční program Jozef Weber. „Bude to zápas podobných týmů. Na Slovácku je velké očekávání. Je to silný regionální klub, jsou soudržní, drží při sobě a situace, kdy nevstřelili ani branku, se jim určitě nelíbí,“ předpokládá nový trenér Bohemians.

Poslední porážka od Slovácka se datuje do října 2009, kdy o vítězství pro hosty rozhodl Kordula. Od té doby Klokani Jihomoravany dvakrát porazili a dvakrát s nimi remizovali. Podzimní zápas skončil smírně 1:1, když na nádherný gól Davida Bartka odpověděl pět minut před koncem Libor Došek. Poslední zápas v Uherském Hradišti vyhrála Bohemka 3:1. Tehdy si zelenobílí, po dvou brankách Štohanzla a jedné Kaufmana, připsali čtvrté vítězství v řadě.

Zápas na půdě 1. FC Slovácko začíná v sobotu úderem páté hodiny odpolední. Řídit ho bude jako hlavní rozhodčí Radek Příhoda za asistence pánů Kovaříka s Patákem. Sudí Příhoda je v této sezoně nejnasazovanějším rozhodčím, Bohemku pískal naposledy v srpnu, kdy pod jeho dohledem Klokani porazili Plzeň 2:1. Na zápas již tradičně vyjíždí fanoušky pořádaný autobus, který stále nabízí volná místa. Sraz je v sobotu v 10.30 u Ďolíčku.