Dva góly k vítězství nestačily

Bohemka dala venku dvě branky, ale přitom si neodváží ani bod.

Dva góly k vítězství nestačily

Pod vedením nového trenéra Jozefa Webera vstoupili Klokani do zápasu v zelených dresech s odhodláním bodovat a vyhrát. Na začátku zápasu bylo vidět zlepšení, bojovnost a nasazení.

V 17. minutě přišla radost na straně hostů. Moravec z pravé strany nacentroval vysoký balón do vápna, kde se na přední tyčku dostával Martin Nešpor. Ve vstřelení gólu ho zaskočil domácí stoper Trousil a poslal Bohemku do vedení. „Kluci mi řvali, že mám záda,“ přiznává autor prvního bohemáckého gólu ve slováckých službách Trousil.

Zapresoval jsem ho,“ přiznává aktivní Nešpor, že to bylo cílené a chtěné. Klokani se tedy ujali vedení a zápas vypadal nadějně. Fanoušci hnali své fotbalisty stále k aktivní hře.

Poté se zápas ale hodně vyrovnal a bojovalo se spíše uprostřed hřiště. I Slovácko se dostávalo do příležitostí před Sňozíkovu branku. Jenže buď byla na straně domácích nepřesnost, nebo dobře jistil svatyni kapitán týmu Sňozík.

Ovšem po dvou příležitostech Slovácka přišel faul ležícího Kaufmana ve vápně a rozhodčí Příhoda nekompromisně foukl do píšťalky. Libor Došek se nemýlil a srovnal na 1:1. Od té doby Klokani vyklidili pole a nemohli se prosadit.

Do druhé půle nastoupil Tomáš Borek, který měl zápas oživit, a to se mu i dařilo. Klokaní fanoušci utkání také zpestřili, a to natolik, že rozhodčí Přihoda musel utkání na chvíli přerušit. V mlze od dělobuchů se v šancích objevili Nešpor a Moravec, ale míč v síti neskončil.

Naopak na druhé straně se Libor Došek prosadil ve své královské disciplíně: nejvyšší hráč na hřišti se prosadil po rohu hlavou a navýšil tak na 2:1 pro domácí. V dalších akcích a šancích se objevil stoper Lukáš, k Ptáčkovi míč bohužel nedošel. Budínský zpoza vápna zkoušel bystrost Filipka, ale jeho střela skončila těsně nad břevnem.

Jenže Slovácko se na chvíli zabydlelo u našeho vápna a po závaru Michael Žižka ve snaze odkopnout míč z brankové čáry poslal balón mezi tři tyče. Tento moment byl zřejmě rozhodující, neboť soupeř z Uherského Hradiště nebyl určitě lepší.

Hned jak se v závěru utkání objevil ve hře Ondřej Kraják, byla jeho přítomnost rozhodující. Neboť se od něj dostal míč na paty Trousila, u kterého stál David Bartek. Po zpracování se objevil před Filipkem sám s míčem na silnější pravé noze a střelou k tyčce snížil.

Tento impuls nicméně nevedl ke srovnání skóre, což by si hráči zasloužili. Naopak měl Sňozík štěstí, když se mu při dalekonosné střele odrazil míč od břevna. „Člověk by si řekl, že když dáme dva góly venku, tak si odsud odvezeme nějaký bod,“ povzdechl si Nešpor.

Nyní čeká Bohemku zápas s Hradcem v neděli v Edenu. Trenér Weber věří, že nový impuls a dnešní předvedená hra přiláká do ochozů větší počet fanoušků.