V neděli půjde s Hradcem o hodně

Zápas s Votroky začíná v 17 hodin.

V neděli půjde s Hradcem o hodně

V jednadvacátém kole Gambrinus ligy budou mít Klokani další šanci zvrátit nepříjemnou sérii posledních kol a opět se tak vzdálit dolním patrům tabulky. Na trávníku Synot tip arény hostí v neděli před televizními kamerami Hradec Králové.

Votroci jsou s třiadvaceti body na jedenáctém místě tabulky, čtyři body před Bohemkou. Vstup do jara se jim ale také zatím nedaří úplně podle představ. Na domácím hřišti sice porazili Spartu, ale jinak ve čtyřech jarních zápasech vstřelili pouhé dva góly a hlavně výkon v posledním kole, kdy Hradec prohrál doma s Duklou 0:2, označují pod "lízátky" za hodně nepovedený. V zápase proti vojákům se navíc vykartoval záložník Pavel Černý, který tak bude v neděli chybět. V ohrožení trestem za čtyři žluté karty jsou pak Fukal, Malinský a Plašil.

Klokany v neděli čeká první zápas v „domácím“ prostředí pod novým vedením a od začátku týdne se na Votroky připravují v Ďolíčku. „Nemám rád fráze o zápasu jara, ale hráčům od pondělka připomínám, jaký zápas to je a v jaké situaci se Bohemka nachází,“ říká Jozef Weber. „Hradec má samozřejmě kvalitní kádr. I když teď nemá výsledky, má dobrého trenéra a proto je na jeho hře vidět systém. Pečlivě se na něj připravujeme,“ věří nový trenér Bohemky v úspěch, když může na neděli počítat se všemi hráči kromě dlouhodobě zraněného Marka Nikla.

Hradec se do první ligy vrátil v loňské sezoně, od té doby s ním Bohemka sehrála tři zápasy s vyrovnanou bilancí. Poslední zápas, v němž byli jako domácí tým vedeni Vršovičtí, vyhrála Bohemka 1:0, když o vítězství rozhodl tehdy v dobré formě hrající Milan Škoda. Černobílí naopak ovládli poslední zápas hraný v Hradci, ve kterém zvítězili 2:0. Oba týmy změřily své síly i v zimní přípravě. V rámci Tipsport ligy se rozešly smírně 1:1.

Přítomnost kamer kanálu Sport 2 nezmění tradiční hodinu začátku zápasu. Úvodní hvizd zazní v neděli úderem sedmnácté hodiny. Na svědomí ho bude mít rozhodčí Mikel za asistence pánů Korduly a Pelikána. Pod tímto hlavním rozhodčím Bohemka v posledních letech hrála pět zápasů s nepříliš úspěšnou bilancí, tím posledním ale byla výhra Klokanů nad Budějovicemi loni na podzim. Vstupenky na nedělní zápas můžete zakoupit v síti Ticketpro nebo přímo na pokladnách stadionu.