Čekám víc fotbalovosti, říká Weber

Oba trenéři hodnotí zápas Bohemky s Hradcem.

Na tiskové konferenci po zápase Bohemky s Hradcem Králové dostal jako první slovo trenér hostujícího celku Václav Kotal, kterému vadí hlavně střelecká nemohoucnost černobílých v jarních zápasech. „Nejsme schopní dát gól, tak musíme být šťastní když gól nedostaneme, a to už trvá několik zápasů. Nemáme moc kreativních hráčů. Bohužel absence Klapky, Fischera a Rezka je větší, než jsem si myslel, protože abychom si vytvořili šanci, musí na sebe někdo vzít zodpovědnost,“ hledá příčiny špatné střelecké formy Votroků jejich lodivod a hned dodává příklad: „Dneska jsme jeden poločas hráli proti deseti a jediná nebezpečná situace byla střela Zeleného. To je za 45 minut strašně málo. Potýkáme se s tou sterilitou, a proto musíme být rádi za každý bod který uhrajeme za 0:0,“ uzavírá Kotal.

V podobném duchu nahlížel na utkání i Jozef Weber. „Nehodnotí se mi to lehce a příjemně, protože jsme dneska chtěli zvítězit. Chtěli jsme do utkání vstoupit s větší aktivitou, trošku Hradec překvapit útočnější hrou, ale chybí nám kvalita v ofenzivní části. Bohužel pak situaci změnila 46. minuta, kdy byl vyloučen Nešpor. Za druhý poločas musím klukům poděkovat, jak to odpracovali, ale v naší situaci bylo složité to utkání zvrátit. Od nás tam byla hlavně bojovnost, takže se Hradec i v přečíslení nedostával do tlaku, spíš jsme tam něco po standardních situacích měli my, takže z mého pohledu remíza zasloužená,“ stručně zhodnotil trenér Bohemians.

Zápas hodně ovlivnilo Nešporovo vyloučení ze závěru prvního poločasu. „Musím se na to podívat na videu, ale ten druhý souboj je absolutní nedisciplinovanost. Kdyby nechal Fukala hrát, tak to odhlavičkoval do autu. To jsou dětinské věci, které by hráči měli umět a je to spíš o přemýšlení. Když jsem přišel do Bohemky, řekl jsem klukům v kabině, že to nepovažuji za bojovnost. U mě je to pseudobojovnost. Já za bojovnost považuju získat čistě balon, a nebát se ve vápně jeden na jednoho. A ne takhle dohrát souboj někde v rohu. Utrpí tím celý zápas, protože přečíslením ztrácí kvalitu,“ říká jasně lodivod Klokanů.

Hra Bohemky ve druhém poločase přítomné novináře překvapila, očekávali od Klokanů spíše bránění nerozhodného stavu, ti ale hráli se soupeřem vyrovnanou partii. „O přestávce jsem říkal hráčům, že jestli chceme hrát na 0:0, tak stoprocentně prohrajeme,“ osvětluje Weber. „Změnili jsme rozestavení na 4-4-1, chtěli jsme trošku zariskovat a stále jsme se snažili získat míč. Dokud měli kluci síly, tak se to dařilo, ale v průběhu druhé půle síly docházely a trošku jsme propadali a pak se zase nadechli v závěru. Za to odpracování v druhé půli pochvala, ale musím zdůraznit, že od kluků čekám víc nadstavby, fotbalovosti a kvality,“ zakončil Jozef Weber tiskovou konferenci.