Pro další body na sever

Klokani se chystají na sobotní zápas v Liberci.

Pro další body na sever

Ve dvaadvacátém kole Gambrinus ligy čeká Bohemku jeden z nejtěžších možných soupeřů. V sobotu odpoledne pojede na půdu druhého Liberce.

Slovanu se zatím vstup do fotbalového jara skvěle daří. Z pěti odehraných ligových zápasů čtyři vyhrál a z druhého místa tabulky Gambrinus ligy nebezpečně dotírá na vedoucí Spartu. Na stadionu u Nisy modrobílí posledních šest zápasů neprohráli a v tom posledním názorně předvedli, že fotbal se má hrát až do poslední chvíle, když dvěma góly v nastavení otočili zápas s Mladou Boleslaví. Jediní, kdo je zatím dokáže na jaře zbrzdit, jsou sousední Teplice, které mají na svědomí zatím jedinou jarní porážku Liberce v lize a pod dohledem Jozefa Webera s ním neprohráli ani ve středečním pohárovém střetnutí. Pod Ještědem se na zápas chystá kompletní tým, pouze Štajner s Váchou si proti Klokanům musí dát pozor na čtvrtou, respektive osmou žlutou kartu.

Bohemka v posledním kole proti Hradci utnula dlouhou sérii porážek a v těchto dnech se chystá na tabulkově silnějšího soupeře. „Pracujeme hlavně na psychice a ofenzivní síle, aby se podařilo vstřelit nějaké branky. Liberec je velice kvalitní a kompaktní tým a pokud chceme uspět, hráči musí podat maximální výkon,“ upozorňuje před sobotou trenér Bohemians Jozef Weber, který do zápasu nemůže počítat s Martinem Nešporem, který za své vystoupení proti Hradci dostal od disciplinární komise dvouzápasový distanc. Ostatní hráči jsou, až na dlouhodobě zraněného Marka Nikla, připraveni a k přípravě využívají nejen Ďolíček, ale i hřiště v Hrdlořezích.

V posledních sedmi vzájemných prvoligových duelech si oba týmy připsaly po dvou vítězstvích a třikrát se rozešly smírně. Naposledy na podzim, kdy velmi emotivní zápas skončil po brankách Borka a Rabušice 1:1. V posledním zápase u Nisy Klokani dlouho odolávali domácímu tlaku. Bohužel jen do doby, kdy se míči do cesty připletlo koleno Jana Nezmara, který se tehdy jedinou brankou zápasu zapsal do klubu ligových kanonýrů.

Zápas v Liberci začíná v sobotu úderem šestnácté hodiny. Rozhodovat ho bude hlavní rozhodčí Adámek za asistence pánů Chytila a Slavíka. Vstupenky si můžete koupit před zápasem přímo na stadionu u Nisy, domácí klub však upozorňuje, že na stadion nevpustí choreo z hořlavých materiálů. Fanoušci Bohemky pořádají na zápas autobusový zájezd. Pokud máte zájem, stačí se ozvat panu Michalu Královi na tel. číslo 724 226 893, nebo na mail m.kralevic@seznam.cz.