Klokani na Liberec nestačili

Slovan porazil Bohemku 3:0.

Klokani na Liberec nestačili

Ve dvaadvacátém kole Gambrinus ligy zavítali Klokani na stadion u Nisy, kde své domácí zápasy hraje Slovan Liberec, aktuálně druhý tým ligové tabulky.

Bohemka rozhodně nevstupovala do utkání jako favorit a na trávníku to bylo hned od začátku znát. Už ve čtvrté minutě byl v sám před Sňozíkem po do nebe volající hrubce Jindřiška Šural, v jasné pozici však trefil brankáře Bohemky. Dvě minuty po něm nebezpečně pálil těsně vedle Štajner, stejně jako po deseti minutách z voleje Rilke.

Domácí se ale přece dočkali. V sedmnácté minutě našel Štajner po rohovém kopu Nezmara, jeho hlavička byla ještě zblokována, ale míč se dostal ke Gebre Selassiemu, který dostal míč do branky a Liberec do vedení. To mohl v následujících minutách dvakrát navýšit Šural, poprvé ale mířil hlavou těsně nad, podruhé se ve vápně Klokanů s míčem nezorientoval a střílel vedle.

Trenér Jozef Weber reagoval střídáním a místo Vyhnala šel na hřiště po pětadvaceti minutách Lukáš Hartig. Za chvíli měla Bohemka i svou velkou šanci - Bičík ještě ležel na zemi, když vstříc bráně poslal Budínský odražený míč, liberecký brankář se ale dokázal včas zvednout a vyrazil míč na roh. Z toho střílel Žižka pouze doprostřed.

Byla to poslední akce levého obránce Bohemky, po chvíli ho Štajner zfauloval tak, že musel být stažen a nahrazen Krajákem. Do konce poločasu stojí ještě za zmínku pěkná kombinační akce Bohemky až do libereckého vápna, kde ale skončila přetaženým centrem Budínského. Do kabin se tak šlo za stavu 1:0 pro Liberec.

Na začátku druhého poločasu nebyl Liberec tak aktivní jako v první pětačtyřicetiminutovce. Bohužel až do 53. minuty, kdy Bosančič předvedl středem hřiště krásný průnik a ještě hezčí střelu, proti které se Radek Sňozík natahoval marně – 2:0.

Bohemka mohla odpovědět, na dlouhý centr si naběhl Kraják, přisunul do pokutového území Budínskému, který se pěkně uvolnil a předložil míč do jasné pozice Lukáši Hartigovi. Ten ale míč minul.

Čtvrt hodiny před koncem navíc Liberec přidal třetí gól. Štajnerův rohový kop usměrnil do sítě Jan Nezmar a definitivně tak utnul šance Bohemky na slušný výsledek. Na výsledku nic nezměnil ani David Bartek, který byl těsně před koncem po spolupráci s Krajákem ve skvělé pozici, branku ale vysoko přestřelil. Když se pak nikdo neopřel ani do další přihrávky Budínského, prohrála Bohemka v Liberci 0:3 a domácí se tak přiblížili vedoucí Spartě na jediný bod.