U17 porazila perníkáře z Pardubic

Východočechům vrátila porážku z podzimu gólově trojice Horký, Artemuk, Lukáš.

U17 porazila perníkáře z Pardubic

Od začátku jsme byli aktivní, prosazovali jsme se pestrými kombinacemi, které ale nebyli dotažené k zakončení. V 9. minutě zahrával ze strany trestný kop Hanek a bránící hráč si málem dal vlastní gól, když gólman stěží vytáhl na roh. Hosté ho dokázali odvrátit, ale míč se dostal k Hořákovi, ten našel ve velké šanci Artemuka, který však přestřelil. V 16. minutě putoval míč po ose Novotný - Hanek - Trnka, ale posledně jmenovaný pálil nad břevno pardubické branky. O minutku později už byla aktivita Klokanů odměněna vedoucí brankou. Habrun rozehrál roh na nabíhajícího Novotného, po jeho centru hlavičkoval tvrdě do tyče Rothe a míč dorazil do sítě Horký. Novotný mohl vzápětí zvýšit vedení, ale k zablokované střele Trnky mu chyběl krok. Jako blesk z čistého nebe přišlo vyrovnání ve 24. minutě, když po našem kopu od branky soupeř získal míč a rychlý protiútok skončil trochu smolnou brankou v Dočekalově síti. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Habrunův pas prodloužil hlavou Hanek, míč se dostal k rozběhnutému Artemukovi, který přehodil vybíhajícího gólmana - 2:1. Za pár okamžiků byl opět v hlavní roli Artemuk, prosvištěl obranou hostů, ve vápně byl sražen, ale píšťalka sudího Tereby zůstala němá. Před poločasem měl náš agilní útočník ještě jednu příležitost, ale po centru Doupovce hlavičkoval vedle.

Druhá půle začala obrovskou šancí Novotného, jenže ten chytrou zpětnou přihrávku Hanka napálil nad. Jinak tempo hry oproti první půli značně opadlo a dlouho se hra odehrávala spíše ve středu pole. V 56. minutě o sobě dali vědět hosté, ale obrovské šanci zamezil obětavý skluz Hořáka. Na druhé straně se objevil sám před gólmanem Horký, jenže ten dobře zasáhl a následná dorážka Novotného mířila vysoko nad břevno. Největší šance Pardubic přišla v 67. minutě po rohovém kopu, kdy trestuhodně neobsazený hráč hlavičkoval naštěstí nad Dočekalovu bránu. V 76. minutě uvolnil Lukáš Artemuka, ten udělal kličku gólmanovi, který jej podtrhl. Následovat musel pokutový kop. Míč si postavil sám faulovaný, poslal brankáře na druhou stranu, ale naší radost překazila tyč. Vzápětí dostali hosté míč do vápna, nebezpečný závar jsme však dokázali vyřešit. Minutu před koncem šel Kasík sám na pardubickou branku, situaci chtěl vyřešit přihrávkou na nabíhajícího Lukáše, to se mu nepovedlo a míč odklidili do bezpečí vracející se obránci. Definitivní rozuzlení přinesla poslední minuta. Centr Hanka z rohového kopu pardubický brankář podběhl a hlavička Lukáše skončila v horním rohu opuštěné branky.

Bohemians 1905 - FK Pardubice 3:1 (2:1)

Branky:
17. Horký, 27. Artemuk, 80. Lukáš.
Sestava: Dočekal - Doupovec, Rothe, Svozil (67. Lipan), Hořák - Novotný, Habrun, Trnka (52. Lukáš) - Hanek, Horký (62. Kasík), Artemuk (79. Tikhonov).