Vítěz soutěže Kopeme za fotbal na Bohemce

Amatérský tým v roli VIP hostů prožil den s Bohemians 1905

Vítěz soutěže Kopeme za fotbal na Bohemce

Účast se vyplácí. Řeč je o projektu Gambrinusu Kopeme za fotbal, který kromě materiální podpory pro týmy od nejnižší soutěže po okresní přebor dává klubům možnost soutěžit o exkluzivní okamžiky s celky Gambrinus ligy. Kromě střetnutí s profesionály mohou také vyhrát trénink s koučem z první ligy a mnoho dalších zajímavých cen. Do projektu je v současnosti v 28 regionech zapojeno přes 526 týmů.

Mezi nimi je i Blatnice. Po podzimu čtvrtý tým okresního přeboru zavítal do české metropole, aby navštívil fotbalové utkání Gambrinus ligy mezi Bohemians 1905 a FC Hradec Králové a navíc si prohlédli stadion v Edenu.

První zástavkou fotbalistů z Třebíčska byl ovšem stadion v Ďolíčku, kde na vlastní oči spatřili předzápasový trénink Klokanů. Dopolední tréninková dávka všechny přítomné značně zaujala, protože taková možnost se nenabízí každý den.

Pak následovala prohlídka Synot tip arény, kde v současnosti hraje Bohemians 1905 domácí zápasy. Průvodcem blatnických fotbalistů byl Jakub Karlíček, obchodní a marketingový manažer Bohemians 1905. Pětatřicetičlenná skupina amatérských fotbalistů si prohlédla šatny domácích i hostů, ale nejvíce je zaujala zastávka přímo na edenském pažitu. Tam proběhlo také hromadné focení.

"Jsem velice příjemně překvapený. Nečekal jsem, že to bude taková zábava. Je to skvělá možnost," hodnotil VIP návštěvu předseda Blatnice Michal Dolák. Další část prohlídky fotbalisty zavedla do VIP zóny, tiskového centra a uchvacující pohled na stadion se jim nabídl z místa, odkud zápasy snímají televizní kamery. Čas mezi prohlídkou a zápasem Klokanů vyplnili blatničtí fotbalisté tradičně u půllitru Gambrinusu v nedaleké restauraci. Prvoligové utkání sledovali přímo z VIP sektoru hlavní tribuny. Příjemným překvapením bylo neočekávané přivítání amatérských fotbalistů místním hlasatelem. Hromadná fotografie SK Blatnice s transparentem Kopeme za fotbal, uveřejněná v průběhu zápasu, pak byla příjemným završením celé VIP návštěvy.