Proběhlo další setkání pod pergolou

Nejen sportovní úsek klubu, zastoupen pány Požárem a Weberem, diskutoval s fanoušky.

Na den přesně osmdesát let po odehrání prvních zápasů v Ďolíčku se zde sešla více než stovka příznivců zajímajících se o situaci a problémy Bohemians 1905. Partnery ve více než dvě hodiny trvající diskuzi jim byli nejen zástupci sportovního úseku, ale i akcionáři a jeden z bývalých vlastníků.

A bylo co řešit. Nejaktuálnějším problémem Klokanů jsou špatné sportovní výsledky. Po dlouhé sérii bez vítězství se propadli do boje o záchranu a trenérské kormidlo převzal Jozef Weber, který hráčům vštěpuje svůj styl hry. „Fotbal se dlouhodobě vyvíjí a my to musíme zachytit. Je to i na hráčích a na jejich motivaci se zlepšovat. To od nich chci nejvíc a v budoucnu chci pracovat jen s hráči s motivací, tu ale na Bohemce většina hráčů má“. Prvořadým cílem ale zůstává záchrana, a potřebných bodů lze podle Webera ve zbývajících zápasech dosáhnout. „Nevidím zápas, ve kterém bychom měli mít poraženeckou náladu. Špička jsou Liberec a Plzeň. Ale ve všech zápasech máme šanci na úspěch. I proti Spartě se dá hrát, ale s úplně jiným přistupem,“ připomíná trenér Bohemians poslední nepovedený zápas právě se Slovanem Liberec.

Bohemians ale nemají jen fotbalové problémy. Dlouhodobě je tíží spory s Michalem Vejsadou, který se před lety podílel na krachu klubu. Tehdejší situaci fanouškům emotivně vysvětloval bývalý majitel Pavel Švarc. „Mám hodně másla na hlavě a moc mě to mrzí. Od pana Vejsady jsem si zažil hodně vyhrožování, nátlaku a žalob. Je to člověk, co jen škodí a chce ze situace získat co největší kapitál,“ odhaluje Švarc. K němu se přidává Vladislav Suchý, místopředseda Družstva fanoušků Bohemians a představenstva klubu. „Pan Vejsada si hraje na Bohemáka, ale směje se sportovním neúspěchům Bohemky a zatracuje jednání o Ďolíčku. Není to fanoušek Bohemky, jde mu jen o prachy,“. Na vyřešení „kauzy Bohemians“ pracuje i vedení fotbalového svazu. „Pan Pelta se nechal slyšet, že má plán, jak by mohl být problém do konce sezony vyřešen. Je vidět, že mu jde o fotbal a v problému se orientuje,“ upozorňuje Suchý.

Vzhledem k výročnímu datu i místu konání byl velkým tématem i návrat do tradičního působiště Bohemky – Ďolíčku. „Oslovili jsme majitele a nyní probíhají jednání. Nejde jen o to Ďolíček koupit, ale také jak v něm Bohemka pak bude fungovat,“ sdělil fanouškům zástupce politické strany Desítka pro domácí Michal Neubauer. Zároveň probíhají jednání se společností Natland o nové smlouvě o pronájmu Synot tip arény.