V pátek večer na derby se Žižkovem

Utkání před kamerami Novy sport začne ve 20.15.

V pátek večer na derby se Žižkovem

Do konce Gambrinus ligy zbývá ještě osm zápasů, Klokani již ale pouze jednou opustí hlavní město. Prvním pražským derby bude sobotní souboj s Viktorií Žižkov.

Tým z pod televizního vysílače se od třináctého kola pohybuje na sestupových příčkách a v zimě prošel velkým zemětřesením. Odešlo šestnáct hráčů a čtrnáct jich do kádru nově vedeného trenérem Nádvorníkem přibylo. „Je to nestandardní, že vyměnili tolik hráčů, takový Babylon, ale podle výkonů a výsledků se jim to prokrvení povedlo,“ všímá si Jozef Weber. V pátek proti nám nastoupí i některé známé tváře. V zimě se s Klokany připravoval stoper Bodeček, na hostování z Bohemky je zde útočník Vladimír Bálek, na kraji zálohy operuje Martin Kotyza. Post brankářské jedničky v posledních dvou zápasech obsadil Štěpán Kolář a s ním přišly i body. Viktoriáni nejprve udrželi bezbrankovou remízu v Teplicích, v posledním zápase pak doma přestříleli Jablonec 4:2. V pátek ale budou postrádat několik hráčů. Bálek nemůže nastoupit kvůli dohodě o hostování, Štastný a kapitán Hílek budou na pykat za žluté karty.

Klokani procházejí dalším týdnem tréninku pod vedením trenéra Webera, ten v úterý absolvoval i premiérové setkání s fanoušky a více než hodinu spolu se sportovním ředitelem Tomášem Požárem odpovídali na otázky netrpělivých příznivců. „Po Liberci jsem byl hodně zklamaný a měl jsem s hráči důrazný pohovor. Základem naší hry musí být zdravá agresivita, snaha získat míč. V pátek za námi musí „hořet tráva“,“ hecuje trenér Bohemians. Tomu kromě dlouhodobě zraněného Marka Nikla a vykartovaného Martina Nešpora možná bude chybět i Michael Žižka, jehož start je po zranění z Liberce nejistý. S týmem také zatím netrénuje Petr Nerad, který v dresu reprezentační osmnáctky hrál v obou zápasech proti Portugalsku.

S výjimkou této sezony se oba kluby poslední roky v ligových soutěžích míjejí. Podzimní zápas skončil výhrou Bohemians 1:0, kterou svým gólem zařídil Milan Škoda a po výborném výkonu se Klokani tehdy radovali ze své zatím poslední výhry. Další vzájemné zápasy se ale datují až do sezony 2007/2008. Tehdy se v Ďolíčku obě mužstva rozešla smírně 2:2, když bod pro Bohemku zachraňovali v posledních minutách Turtenwald a Slezák. Na stadionu Viktorie pak ani Morávkův brzký gól k bodům nepomohl a Klokani prohráli 1:2.

Na sobotní zápas se nechystají jen oba kluby, ale i televizní štáb a fanoušci. Ti před kamerami Novy sport oslaví osmdesáté narozeniny pravého domova Bohemky – Ďolíčku. Přijít podívat se můžete i vy, a to za zvýhodněné vstupné. Klub, vědom si důležitosti utkání, prodává vstupenky na pátek se čtyřicetiprocentní slevou, tedy již od 90 korun. Při nákupu nad 500 korun ve fanshopu pak dostanete dva lístky zdarma.

Utkání začne v pátek ve 20.15. Jako hlavní jej bude řídit rozhodčí Karel Hrubeš, pro kterého to bude šestý prvoligový zápas v této sezoně. Na čarách mu budou asistovat pánové Kovařík a Handlíř.