Dalibor Slezák získal profesionální licenci UEFA

Trenér juniorky a asistent u A-mužstva Dalibor Slezák získal nejvyšší trenérskou licenci.

Dalibor Slezák získal profesionální licenci UEFA

Hráčská legenda klubu v Bohemce pokračuje ve své bohaté kariéře, nyní v trenérské sféře. Z lavičky vede mladé Klokany v zápasech juniorky, je ale i součástí realizačního týmu nového trenéra A-mužstva Jozefa Webera.

Patří k tradici prvoligového klubu, že kromě špičkových fotbalistů vychovávají kluby také nové trenéry a manažery. Jsem rád, že nyní má Bohemka dalšího trenéra s nejvyšší profesionální licencí dle konvence UEFA, který v klubu dříve působil jako hráč. Velmi rád proto i takto veřejně gratuluji Daliboru Slezákovi za úspěšné absolvování náročného trenérského studia, které mu otevírá cestu k další trenérské kariéře a k uplatnění bohatých hráčských zkušeností nejen z jeho působení v Bohemce, ale i v dalších ligových klubech,“ uvedl dr. Ladislav Valášek, ředitel klubu Bohemians 1905.

Dalibor Slezák získal nejvyšší trenérské vzdělání a následně tedy profesionální licenci UEFA již začátkem týdne. Poté se opět zapojil do běžného cyklu juniorky i prvoligového týmu, který se připravuje na páteční derby proti Žižkovu. Navíc juniorka občas trénuje s posunutými dorostenci, aby byli lépe připraveni příští rok na juniorskou ligu, kam Bohemka své mladé naděje přihlásila.

Pro Bohemku je samozřejmě důležité, že v tomto těžkém období, kdy se prvoligovému A-mužstvu delší dobu nedaří, a kde Dalibor působí jako jeden z asistentů trenéra, se postupně zvyšuje kvalita práce s rezervním juniorským týmem, kde Dalibor působí jako hlavní trenér. Právě problematice juniorského týmu věnoval Dalibor Slezák svoji závěrečnou diplomovou práci při studiu nejvyšší profesionální trenérské licence. Lze tedy očekávat, že pod vedením sportovního ředitele Tomáše Požára a ve spolupráci s hlavním trenérem Jozefem Webrem se celý tréninkový a výchovný proces v Bohemce dostane opravdu na ještě vyšší úroveň, než tomu bylo doposud,“ zdůraznil Ladislav Valášek.