Bohemka ztratila zápas se Žižkovem

Po obratu ve druhé půli se raduje Viktoria.

Bohemka ztratila zápas se Žižkovem

Ve třiadvacátém kole měli Klokani na programu první z pražských derby, které je do konce sezony čekají. Soupeřem jim byla Viktoria Žižkov.

Bohemka začala aktivně. Hned ve druhé minutě se do míče po Budínského přihrávce opřel Jan Moravec, mířil ale mimo. V další akci přiťukával Kraják míč hlavou na Hartiga, ten ale vystřelil nad. Hrozil i Žižkov, ale střely Jurča či Sivriče nebyly nebezpečné.

S prvními přímými kopy začal vystrkoval růžky jejich exekutor – čerstvě dvacetiletý Lukáš Budínský, který při každé příležitosti zkoušel pozornost Koláře. Po jednom takto získaném rohu se hráči i fanoušci dožadovali odpískání ruky ve vápně Žižkova, píšťalka rozhodčího Hrubeše ale zůstala němá.

V pětadvacáté minutě opět způsobil Budínského centr zmatky a do prázdné brány mohl zakončit Borek, míč však poslal vedle. O pět minut později Bartkovu střelu tečoval jeden z červených obránců do protipohybu Koláře a ten jen očima tlačil míč nad.

Po půlhodině zápasu se Bohemka dočkala. Další Budínského přímý kop se po teči dostal až k volnému Martinu Csehovi, který tváří v tvář žižkovskému brankáři poslal Bohemku do vedení.

Viktoria mohla po chvíli vyrovnat po rohovém kopu. S nechráněným míčem na malém vápně si ale zelená obrana poradila. Když pak další Budínského přímý kop vytěsnil Kolář opět s velkou námahou na roh, skončil první poločas 1:0.

Po poločasovém vítězství přípravky Bohemky měli fanoušci všechny důvody k optimismu. Zvláště když se po pěti minutách druhého poločasu řítil sám na Koláře Kraják. Míč si ale předkopl a brankář Žižkova u něj byl dřív.

Pak si asi Klokani vzpomněli, že se blíží Velikonoce. Začali si totiž koledovat. Žižkov byl agresivnější, snadno se dostával k míči a brzy i do šancí. Sivričovu střelu ještě Sňozík vyrazil, mimo skončila i hlavička Valenty, pak ale přišel zasloužený trest. Po hodině zápasu si na Slobodův míč naběhl zcela osamocený Kalod a zblízka hlavou vyrovnal.

Jozef Weber se pokusil oživit hru nasazením Kaufmana, který se po chvíli ocitl v obrovské šanci. Po Moravcově průniku ale nastřelil Kiidrona na brankové čáře. Další velké šance měl v 84. minutě Borek, jeho hlavičku ale vytáhl Kolář, po následném rohu pak opět hlavou mířil vedle.

Z protiútoku dokonala Viktoria obrat. U míče se po patičce od spoluhráče ocitl nikým nehlídaný Valenta, který obstřelil Sňozíka a zajistil tak Žižkovu vítězství, protože ve zbývajících minutách už se Klokani nezmohli ani na náznak tlaku.

Klokani tak špatným výkonem ve druhém poločase přišli o nadějně rozehraný zápas. Příležitost k nápravě budou mít už příští pátek na Julice. Vstupenky za 160 korun si můžete zakoupit ve fanshopu v Ďolíčku.