Zákonitě přišel trest, uznal Jozef Weber

Trenéři hodnotí zápas Bohemky se Žižkovem.

Po zápase Bohemky se Žižkovem měl na tiskové konferenci první slovo hostující, a spokojenější, trenér Nádvorník. „V prvním poločase to byla bitva, fotbal od vápna po vápno. Bohemka dala gól, tak jsme na to ve druhém poločase museli reagovat. Změnili jsme rozestavení, vyrovnali jsme, přežili tlak Bohemky a z protiútoku se nám povedlo dát na 2:1. Pro diváky to byl hodně zajímavý, pro trenéry infarktový zápas,“ řekl trenér Žižkova.

Výsledek utkání má také vliv na situaci ve spodních patrech tabulky. „Získali jsme vlastně šest bodů. Dotáhli jsme se na Ostravu a Bohemka neutekla. Jsme ve hře o záchranu, přestože nám nikdo nevěřil. Mužstvo se semklo a žijeme si svůj sen, za kterým jdeme. Jsem rád, že kluci k tomu takhle přistupují a pracují,“ chválí svůj kádr trenér Viktorie.

Trenérovi Bohemians Jozefu Weberovi se ze strany Klokanů líbil hlavně první poločas. „Byla tam agresivita, získávání míče. Z toho pramenily standardní situace, které jsme si vytvářeli a závary. Zlomový okamžik utkání podle mého byl, že jsme za stavu 1:0, kdy jsme ještě hráli aktivně, nedokázali to vedení navýšit. Druhá půle byla vyrovnanější. Soupeř začal hrát útočněji. My jsme naše situace nedohráli a to jsou chvíle, které rozhodují zápasy a zákonitě přišel trest v podobě vyrovnání. Před druhým gólem už to byla hra vabank. Měli jsme řadu šancí, ale neproměnili jsme je a soupeř nás ztrestal krásnou střelou Valenty,“ hodnotil Weber.

I jemu je jasné, že Bohemka je nyní součástí boje o záchranu v Gambrinus lize. „Ten výsledek pro nás znamená, že se budem prát o nesestupové místo až do posledního kola. Karty jsou tak rozdané a rozlosování k tomu vybízí. Zadělali jsme si na to sami, protože jsme měli na to, abychom vyhráli a měli jsme vyhrát. Kluci dneska cítili, že to můžou zvládnout a byli tomu i docela blízko. O to větší je to zklamání a prvním úkolem pro mě bude zítra jim zvedat hlavu. Ale jsme sportovci a pokud je jakákoli naděje, tak budeme bojovat. Teď je na nás, abychom nějakou bojovností zlomili tu fotbalovou smůlu, ale určitě se nevzdáme," uzavřel Jozef Weber tiskovou konferenci.