Ani druhé pražské derby nevyšlo

Bohemka prohrála na Dukle 0:2.

Ani druhé pražské derby nevyšlo

Druhý pátek po sobě měla Bohemka na programu pražské derby. Po minulé prohře se Žižkovem se tentokrát na Julisce střetla s Duklou. V sestavě Klokanů nechyběl Martin Nešpor, který se na hrot útoku vrátil po trestu za červenou kartu.

Od prvních minut měli žlutí na hřišti územní převahu a po deseti minutách přišla i první velká šance. To se před Sňozíkem zjevil Lietava, brankáře Klokanů ale ani nadvakrát nepřekonal. Podruhé Klokanům v hledišti zatrnulo o osm minut později, kdy to technicky zkusil Pázler a jeho točená střela trefila tyč.

Za Bohemku měl příležitosti hlavně Tomáš Borek, jeho střely ze střední vzdálenosti ale cíl nenašly, naopak na druhé straně se znovu musel zaskvět Sňozík proti další Lietavově ráně.

Když už se zdálo, že Klokani vyrovnávají hru, Dukla udeřila. Po dalekonosném centru Malého se za Lukášem ocitl sám Lietava a hlavou, podobně jako Kalod před týdnem, překonal Sňozíka. Za Bohemku mohl vyrovnat opět Borek, ale jeho střelu zastavil cestou k bráně neúmyslně Nešpor. Do kabin tak Klokani šli s jednobrankovým mankem.

I ve druhém poločase tahala za nitky utkání Dukla, hned po třech minutách Lietava nesobecky nabízel míč na malé vápno svým spoluhráčům, dva z nich ale v jasné příležitosti míč netrefili. Parádně naopak míč trefil exklokan Pavel Hašek. Bylo to v osmapadesáté minutě po rohovém kopu, jeho střelu zastavila až síť a Dukla vedla 2:0.

Trenér Jozef Weber poslal na hřiště Hartiga s Vyhnalem, dlouho však bez efektu. Až v posledních deseti minutách zápasu se s šancemi roztrhl pytel. Začal to Lietava, kterého skvěle vychytal Sňozík, o dvě minuty později ale na druhé straně po rohovém kopu Hartig trefil tyč. V dalším útoku poslal Cseh do šance Budínského, který pálil nad. Vyhnal se po Moravcově nástřelu netrefil z malého vápna.

Na hřiště ke svým prvním ligovým minutám nastoupil i osmnáctiletý mládežnický reprezentant Petr Nerad, hned si naběhl na Moravcův centr a hlavou mířil těsně vedle. Za Duklu měl velkou šanci Hanousek, proti němu se opět vytáhl Sňozík, na druhé straně mohl ještě v poslední šanci zápasu snížit Moravec, po samostatném průniku ale mířil nad a Bohemka prohrála na Julisce 0:2.