Po prvním gólu jsme nedokázali zvednout hlavu, přiznal Weber

Trenéři Kozel a Weber hodnotí zápas na Julisce.

Tiskovou konferenci po zápase Bohemky na Dukle tentokrát absolvovali oba trenéři odděleně. První byl na řadě lodivod Klokanů Jozef Weber, kterému se nelíbil hlavně úvod zápasu. „Deset minut jsme se hledali, pak jsme se dokázali vyrovnat s rozehrávkou Dukly, na kterou jsme se připravovali. Nedokázali jsme ale dohrát situace na soupeřově půli a po jednom takovém zaváhání jsme inkasovali, což bylo z mého pohledu rozhodující. Naše psychika je taková, že jsme nedokázali zvednout hlavu a druhý gól už to jen dovršil. V závěru jsme tam měli pár akcí, ale to bylo spíš z uspokojení soupeře. Kvalita nám chyběla hlavně za stavu 0:0 a 1:0,“ odhaluje příčiny neúspěchu Weber.

Psychika a práce s hráči byla velkým tématem tiskové konference. „Psychika je i trochu věcí kvality. Čím je hráč kvalitnější, tím má lepší psychiku a mě se příčí se na ni vymlouvat. Jsme profesionálové a ve fotbale jste pod tlakem pořád,“ připomíná Weber, který ale neskládá zbraně. „Ani chvíli mi nebleskla hlavou myšlenka na odchod. Vydali jsme se nějakou cestou, aby byla Bohemka konkurenceschopná. Samozřejmě jsem doufal, že se změny projeví rychleji, ale dokud máme naději, budeme se o ni rvát,“ slíbil trenér Bohemky.

Vojevůdce Luboš Kozel byl na své části tiskové konference pochopitelně spkojenější. „Od první minuty jsme se snažili diktovat tempo hry a hrát nátlakově, což se dařilo, jen v pokutovém území to nebylo ideální. Pak ale po skóroval Lietava, o kterém si myslím, že dnes odehrál výjimečné utkání,“ pochválil svého svěřence Kozel a pokračoval v hodnocení zápasu. „Ve druhém poločase jsme si chtěli na soupeře trochu počkat. Po dobře rozehraném rohu jsme dali gól a myslím, že pak už jsme měli zápas pod kontrolou. Až na posledních deset minut, kdy soupeř nějaké šance měl, ale díky brankáři Radovi a řešení těch situací soupeřem jsme branku nedostali,“ zhodnotil Kozel.

Trenér Dukly odkryl i přestávkové pokyny, které vedly ke druhému gólu v síti Bohemky. „Všimli jsme si, že Bohemka standardní situace brání trošku jinak. Pokrývali rozehrávku kolem vápna a nechávali uvnitř Pavla Haška volného, tak jsme to chtěli rozehrávat na něj a vyšlo to parádně,“ pochválil na závěr svou četu Kozel.