Klokani jedou do Olomouce pro body

V pondělí od šesti hraje Bohemka se Sigmou.

Klokani jedou do Olomouce pro body

Do konce Gambrinus ligy zbývá pět zápasů a Klokany čeká další z řady důležitých zápasů. V pondělí totiž pojedou do Olomouce, na kterou v tabulce ztrácí pouhé čtyři body.

Sigma Olomouc není na své pozici pouze vinou špatných výsledků. Hned zkraje sezony jí bylo za údajné korupční jednání odečteno devět bodů, což Sigmu na dlouhá kola přišpendlilo ke dnu tabulky. Do jara ale tým vstoupil pod vedením staronového trenéra Petra Uličného úspěšně a zvláště v posledních zápasech se Hanákům daří. V minulých kolech si díky osmi vstřeleným gólům připsali sedm bodů a úspěšné období podtrhli čtvrtečním vítězstvím v semifinále poháru, když si, mimojiné i díky dvěma gólům exklokana Ordoše, poradili s Teplicemi. Uličného ale před pondělím zápasem trápí několik zranění. Nejistý je start Schulmeistera, Koutného a Rossiho.

Trenér Bohemky Jozef Weber byl zápasu v Teplicích osobně přítomen a po třígólové výhře našeho pondělního soupeře má Klokany na co připravovat. „Olomouc je soupeř, který hraje o záchranu, ale dostal se tam kvůli odečtu bodů. Kvalitou je tedy určitě výše. Jedeme tam bojovat a udělat krok k záchraně, určitě s cílem neprohrát,“ slibuje lodivod Klokanů. V jejich řadách je nejistý start Michaela Žižky, který se po zranění teprve zapojuje do přípravy s A-týmem.

Z posledních pěti vzájemných utkání mají lepší výsledky Klokani, když dvakrát vyhráli, dva zápasy skončily remízou a pouze jeden výhrou Olomouce. Ona porážka ale přišla při posledním střetnutí na Andrově stadionu. Předloni v říjnu Hanáci třemi góly orámovali poločasovou přestávku a Škodovo snížení na porážce 1:3 nic nezměnilo. Poslední vzájemné utkání obou celků ve 12. kole skončilo po brankách Nešpora a Hořavy remízou 1:1.

Zápas Bohemky s Olomoucí si do svého programu vybral sportovní kanál České televize, začne tedy v pondělí úderem šesté hodiny na olomouckém Andrově stadionu. Řídit ho bude ve svém teprve druhém prvoligovém přestavení v této sezoně hlavní rozhodčí Josef Váňa, asistovat mu budou pánové Jiřík a Pospíšil. Vstupenky si mohou fanoušci Bohemky koupit přímo na místě, konkrétně u poklady č. 9.