U19 nezvládla duel s Hlučínem

Především v obranné činnosti propadla na celé čáře.

U19 nezvládla duel s Hlučínem

V úvodní čtvrthodině jsme slušně kombinovali a byli aktivní, což vyneslo dvě neproměněné příležitosti Milanem Havlem. Postupné osmělování hostů však přineslo nenápadný centr, hlavičku a změnu stavu na 0:1. Tento moment nás rozhodil, začali jsme jančit a byli v útlumu. I přes sérii několika našich rohů či náznaku tlaku to byli hosté, kteří působili v brejcích nebezpečně. Až v samotném závěru se skvělým zákrokem vyznamenal brankář soupeře, který vytáhl střelu Petra Nerada na břevno.
I po přestávce naše hra sice byla aktivní, ale kvalita prostě pokulhávala. K tomu navíc přišlo zaváhání Martina Hejna v rozehrávce a rázem to bylo o dvě branky. Tento stav se nám však podařilo srovnat během dvou minut a prsty v tom měli oba benjamínci. Roman Artemuk ve svém premiérovém startu předvedl svůj drzý průnik a po faulu na něj proměnil nařízenou penaltu Jakub Trýzna. Za pár chvil získal aktivně Honza Pechr míč, přečíslení zastavila ruka obránce před vápnem a Petr Nerad z trestňáku pěknou střelou vyrovnal. Jednoznačně jsme se dostali na koně a během pěti minut jsme mohli přidat další tři branky. Marek Barták však pálil jen do brankáře, ten pak vychytal i v samostatném úniku Lukáše Maxu a po další vyražené střele netrefil Tomáš Egert branku. Hosté opět zvedli hlavu a začínali využívat okének v naší obraně. Rozhodující úder nám zasadili v 79. minutě po zaváhání Radka Žaloudka a zkušeně zakončené individuální akci. Pak již jen líznula hlavička Tomáše Egerta břevno, ale více se toho pro dorovnání skóre neurodilo.
Zatímco před čtrnácti dny se Zlínem vyhrál šťastnější domácí tým, tak dnes to zas pro změnu byli hosté. Zápas hrubě nevyšel oběma stoperům a ani brankář Jakub Smrčka nebyl ve své kůži. V naší hře byly i hluché pasáže, kdy se nám herně nedařilo a řešení v přechodové fázi bylo častokrát v rozporu s tím, co jsme chtěli hrát. Přesto jsou v našem podání vidět dramatické zápasy, ve kterých padají branky a rušno je do posledního hvizdu.