Góly stříleli jen Hanáci

Bohemka neproměnila žádnou ze svých šancí a prohrála v Olomouci 0:4.

Góly stříleli jen Hanáci

Ve 26. kole opustila Bohemka naposled v této sezoně hranice Prahy a hned to byl výjezd z nejdelších. Klokany totiž čekala olomoucká Sigma. Jozefu Weberovi se před zápasem rozšířila marodka, protože k Niklovi se Žižkou přibyli Budínský a Cseh. Na stopera se tak vedle Pavla Lukáše postavil Jiří Ptáček, do středu zálohy pak Nicolas Šumský.

A právě mladý záložník Bohemians připravil první obrovskou šanci zápasu, když byl po jeho rohovém kopu sám před brankou Lukáš, olomoucký brankář Zlámal ale vytáhl parádní zákrok. Hned po chvilce se poprvé projevila stará pravda „nedáš – dostaneš“: Vysoký centr Sňozík po ataku jednoho z útočících hráčů neudržel, míč se dostal ke Klesnilovi, který bez problémů otevřel skóre.

Už ve dvanácté minutě to navíc bylo 2:0. Na Ordošovu přihrávku do uličky mezi zelené stopery si naběhl Schulmeister, který zakončením kolem Sňozíka zdvojnásobil domácí vedení. Skoro hned po rozehrávce mohl snížit Šumský. Ten se dostal k zakončení Nešporova centru a jeho hlavička minula Zlámalovu tyčku jen velmi těsně.

I dál bylo na Andrově stadionu množství obrovských šancí. Po Růžičkově průniku byl ve velké šanci Nešpor a po něm Abraham se Šumským. Ani jeden z nich ale míč do branky nedostal. Neskórovali ani Ptáček s Nešporem, jejich šanci Zlámal s pomocí obránců zlikvidoval. Radek Sňozík se musel zaskvět při nájezdu Klesnila, jehož střelu parádně vytáhl na rohový kop.

Přesto se do kabin šlo za stavu 3:0, a mohl za to opět Klesnil. Ten si naběhl na Vepřekův centr a jeho hlavičku zastavila až síť. Bohemka mohla opět bleskurychle reagovat, ale když svou šanci nezakončil ani Bartek, šli Klokani do kabin s tříbrankovým mankem.

Do druhého poločasu nahradil Jozef Weber Abrahama Vyhnalem, zvrat ve hře to ale nepřineslo. Naopak Klesnil mohl hned po pár minutách druhého dějství dovršit hattrick, po Navrátilově centru ale sám před brankou minul. Neujala se ani dvojitá šance Pospíšila s Navrátilem, když prvnímu skočil do střely obětavý Ptáček, druhý pak mířil z voleje mimo.

Bohemka zahrozila ve druhém poločase prakticky jen jednou. Dvacet minut před koncem se k přímému kopu postavil střídající Pavol Orolín. Svou střelu přes vysokou olomouckou zeď bohužel zatočil nad branku. Jinak měla ve druhém poločase víc ze hry Sigma a v závěru se dočkala i čtvrté branky. Rohový kop Pospíšila našel hlavu Podaného, který dal v 90. minutě výsledku konečnou nelichotivou podobu.

Bohemka v Olomouci hrubě doplatila na neproměňování šancí v prvním poločase a domů se vrací s nelichotivým výsledkem 0:4.