Čeká nás duel s Příbramí

Zápas začíná v neděli v 17 hodin.

Čeká nás duel s Příbramí

Do konce Gambrinus ligy zbývají pouhé čtyři zápasy a Klokani se již nehnou z hlavního města. Nejbližší zápas navíc hrají již tuto neděli, kdy jim soupeřem bude Příbram.

Středočeši jsou příjemným překvapením soutěže. Lodivod Příbrami, bývalý trenér mládeže Bohemians David Vavruška, nabádá své svěřence k ofenzivnímu stylu hry, ti tak se skóre 43:43 patří k nejlépe útočícím a zároveň nejhůře bránícím celkům soutěže. V ligové tabulce jsou před zápasem s Bohemkou sedmí, pět bodů za čtvrtou Mladou Boleslaví. Hlavními útočnými zbraněmi našeho nedělního soupeře jsou exklokan Zdeněk Koukal a Martin Šlapák. Oba si připsali na konto již 8 branek. Šlapák navíc rozvlnil síť v posledních šesti zápasech. Oba střelci si ale, spolu s Pleškem a stoperem Rickou, budou muset dát pozor na čtvrtou žlutou kartu.

Klokani se na Příbram připravují po pondělní prohře s Olomoucí. „Liga jde do finiše a my všichni, co jsme kolem, to bereme naprosto vážně. Nejsme naivní, když se koukneme na tabulku a rozlosování, víme, že to bude obtížné, ale uděláme maximum, abychom uhráli dobrý výsledek, který nám pomůže k záchraně,“ říká před nedělí trenér Bohemians Jozef Weber. S týmem v těchto dnech netrénuje Petr Nerad, který byl nominován do reprezentace osmnáctiletých na Slovakia cup v Trenčianských Teplicích. Do plné přípravy už se naopak zapojili uzdravení Budínský a Žižka.

Nedělní střetnutí bude šestým soubojem obou týmů v posledních ligových sezonách. Bohemka z pěti posledních vyhrála třikrát a vždy shodným výsledkem 1:0. Dopadl tak i poslední „domácí“ zápas v osmém kole minulého ročníku, když o výhře rozhodl Jan Štohanzl. Podzimní zápas ale Klokanům nevyšel a po gólech Koukala, Tarczala a Štochla odjížděli od Litavky s porážkou 0:3.

Zápas začne v tradičním čase, tedy v neděli v pět hodin odpoledne. Jako hlavní ho bude řídit rozhodčí Franěk za asistence pánů Ubiase a Dobrovolného. Na utkání stále platí čtyřicetiprocentní sleva, takže cena vstupenek se pohybuje od 90 do 150 korun a koupit se dají nejen na pokladnách stadionu, ale i prostřednictvím portálu Ticketpro.