Z Julisky bez bodu

V páteční předehrávce se naše juniorka představila na Julisce

Z Julisky bez bodu

Na jaře už jsme si pomalu navykli, že návštěv zápasů mladých Klokanů povětšinou nemusíme litovat. Ať už se jedná z naší strany o povedený, smolný či nepovedený zápas, o góly a zajímavé situace v nich v každém případě není nouze. A pozadu v tomto nastoleném trendu nezůstalo ani první ze dvou derby, které mají junioři v nejbližších dnech na programu.

Úvodní hvizd rozhodčího Němce nachytal naše hráče v nedbalkách a tak trochu i naznačil, jakým směrem se bude zápas ubírat. Zřejmě zasněné zahledění na pohledné atletky na tartanové dráze způsobilo, že hned po několika vteřinách hry se do samostatného úniku dostal domácí kapitán Kotlík a nabídnutou příležitost bez okolků využil. Jeho spoluhráč Sklenář poté zahájil testování pevnosti brankové konstrukce, kdy po přihrávce Matěje Hanouska trefil levou tyč, pevnost břevna pak otestoval jeho kolega Farkaš. Vyrovnávací gól přišel v 19. minutě. Živného přetažený centr dokázal usměrnit za záda brankáře Sobka David Žáček. V nadějné příležitosti se pak ve 25. minutě po Šedivého přihrávce ocitl Macháč, avšak jeho střela z hranice vápna postrádala potřebnou přesnost.

I přes náš vyrovnávací gól a určitě náznaky šancí hráči Dukly nadále diktovali tempo hry a rychlými kombinačními akcemi dokázali až příliš často překonávat naši obranu, z čehož zákonitě později rezultovaly i góly v naší síti. O navrácení vedení na stranu Dukly se po půlhodině hry postaralo duo Čapek – Šiml. Prvně jmenovaný si při postupu z levé strany zkompletoval zkoušku tyčí, tentokrát však odražený míč doputoval k volnému Šimlovi, který už neměl při zakončení větší problém. Třetí gól mohl v závěru poločasu přidat ještě Sklenář, avšak nadvakrát ztroskotal na skvělém Havránkovi, jenž i ve druhém poločase dlouho držel naše akcie nad vodou.

Obrovskou šanci na vyrovnání krátce po přestávce doslova darovali hráči Dukly Macháčovi. Ten se po nepřesné rozehrávce jednoho z obránců a promáchnutí brankáře Sobka zmocnil míče, při pokusu o obstřelení brankáře však svou střelu nedokázal usměrnit a stav tak dál zůstal nezměněn. O vítězství Dukly definitivně rozhodl dvěma góly Sklenář. V 70. minutě se prosadil po pohledné kombinaci až takříkajíc do „kuchyně“, v 74. minutě pak po dalším samostatném úniku zvýšil už na 4:1. O nejhezčí moment zápasu se v závěrečných minutách takřka po maradonovsku postaral Michal Ardelt. Na vlastní polovině se ujal míče a po parádním sólu upravil výsledek na konečných 4:2. Ardeltova názorná demonstrace toho, jak může být fotbal jednoduchou hrou, si vysloužila uznání i od fanoušků našeho soupeře.

Po této prohře nadále zaujímáme v tabulce divize A 14. místo, bodově se na nás navíc může dotáhnout Koloveč. Mějme však na paměti, že sestup nám díky plánované lize juniorských týmů nehrozí, a tak mohou pomalu dostávat šanci i hráči dorosteneckého věku, jako v tomto zápase Šebek, Zvoníček či Rusňák. Druhé pražské derby, tentokrát s rezervou Slavie, odehraje juniorka netradičně již ve středu 2. 5. v Ďolíčku. Výkop je naplánován na 17.30.