Černá série skončila

Klokani po sedmnácti zápasech zvítězili! Příbram porazili 2:0. (uvnitř BohemkaTV)

Černá série skončila

Ve 27. kole začalo jít do tuhého. Vítězstvím nad Žižkovem se Baník Ostrava dostal na 14. místo a poslal Bohemku do sestupového pásma. Ta ale měla k dobru zápas s Příbramí.

Trenér Jozef Weber před zápasem řádně zamíchal se sestavou. Stopery hráli Ptáček s Borkem, před ně se postavil Josef Jindřišek. Do základní sestavy se poprvé podíval Pavol Orolín.

V pozměněném rozestavení Klokani vtrhli do zápasu velmi bojovně. Hned po sedmi minutách vydolovali míč ve středu hřiště Abraham s Jindřiškem a druhý jmenovaný rýsoval uličku na Martina Nešpora, brankář Hruška byl ale u míče dříve. Hosté kontrovali střelou Šlapáka, kterou u levé tyče vyrazil Sňozík.

Po čtvrthodině se Klokani dočkali první branky utkání. Šumský našel z přímého kopu přesně hlavu Martina Abrahama, který usměrnil míč do branky a odstartoval pasáž utkání, při které se nikdo nemohl nudit. Vyrovnat mohl Krejčí, který po rohovém kopu mířil těsně mimo. Za Bohemku mohl navýšit znovu Abraham, který těžil z bojovnosti Jindřiška, ale hradbu těl na malém vápně neprostřelil. Největší šanci Příbrami měl po dalším rohovém kopu Mišůn. Jeho hlavičku ale fantastickým zákrokem zlikvidoval Radek Sňozík, zbylé kombinace Příbrami s přehledem řešili Borek s Ptáčkem.

Hned z protiútoku po Mišúnově šanci, minutu po půlhodině utkání, Klokani znásobili své vedení. Parádní kombinaci na jeden dotek po ose Sňozík – Nešpor – Moravec – Šumský – Nešpor zakončil útočník Bohemky tvrdou střelou skrz Hrušku a Bohemka vedla 2:0.

I dál měli Klokani velké šance. Chvíli po vstřeleném gólu se opět ocitl ve velké šanci Nešpor, Hruška ho ale vychytal stejně jako o chvíli později Orolína. Když se neprosadil na druhé straně ani Šlapák, skončil první poločas 2:0.

I do druhé půle Klokani vletěli. Nešpor sice po samostatném úniku ještě nenašel nabíhajícího Šumského, ale po chvíli už šel z levé strany sám na branku Orolín. Zakončení vzal na sebe a Hruška jeho hokejový blafák vystihl. Šance měl i Martin Nešpor, několikrát ho zastavil praporek pomezního rozhodčího, ale když si své postavení po pětapadesáti minutách pohlídal, vystřelil těsně vedle.

I Příbram měla šance. Tu největší střelec Šlapák, zahodil ale absolutní tutovku, když nedopravil do branky míč, který se za překonaným Sňozíkem potuloval kolem brankové čáry. Šlapák se neprosadil ani s pomocí spoluhráče Koukala. Jejich manévry obětavá zelená obrana v čele s Borkem neutralizovala na neškodnou střelu vedle.

Po hodině hry vystřídal Martina Nešpora Lukáš Hartig, který se dostal do dvou obrovských šancí. Nejdřív ho našel centr Jana Růžičky, ale hlavičku mu skvělým zákrokem vytáhl Hruška. Příbramský brankář vyšel vítězně i z dalšího souboje tváří v tvář. Po Abrahamově vysunutí chtěl Hartig Hrušku přehodit, ten jeho záměr vystihl a chytil.

V posledních deseti minutách se do šancí dostával další střídající útočník – Ondřej Kraják. První jeho střela po krásném sólu ze strany hřiště lízla tyč ze špatné strany. V další šanci po centru Šumského dlouho míč zpracovával a střela mu nevyšla. Naposled, po uvolnění od Hartiga, se proti němu dalším akrobatickým zákrokem zaskvěl Hruška.

Ani výborný brankář Příbrami ale nezabránil konci černé série Klokanů. Bohemians po téměř sedmi měsících zvítězili v ligovém zápase. Příbram porazili 2:0 a zase se odpoutali od sestupových příček.