Stejný výkon musíme předvést ještě třikrát

Trenéři hodnotí vítězný zápas Bohemky s Příbramí.

Na pozápasové tiskové konferenci měl jako první slovo rozčarovaný trenér Příbrami David Vavruška, který si, jak je u něj zvykem, nebral servítky. „Jestli takhle dohrajeme sezonu, hodíme ji celou do koše,“ glosoval výkon svých svěřenců. „Věděli jsme, o co Bohemce jde. Ta šla navíc rychle do vedení a zklidnila se. Z naší strany strany to byl podprůměrný výkon o ničem, protože na držení míče se nehraje. Je zajímavé, že když máme nahráno a hrajeme s mužstvy, která mají motivaci, najednou to nejde. Ať jsou to Budějovice nebo teď Bohemka,“ všímá si trenér Středočechů.

Slova chvály měl lodivod Příbramských snad jen pro brankáře Hrušku. „Pochvala pro Aleše je evergreen. Každé mužstvo se staví od gólmana a jsme rádi, že Aleše máme a můžeme se na něj spolehnout. Ale asi budu muset udělat dva tréninky bez brankářů, aby si odpočinul.“ Klidnil naopak nadšení kolem útočníka Šlapáka. „Martinovi to moc přeji, je to hodný, poctivý kluk, který si ligu doslova vydupal, ale u něho je to o rychlosti a pohybu. Vydrží celý zápas běhat, ale má základní problémy s technikou. Není to takový útočník, který se z něj teď dělá,“ mírnil zájem Vavruška.

Podstatně spokojenější byl lodivod Bohemky Jozef Weber, který získal první vítězství v roli hlavního trenéra. „Určitě nám pomohla první branka. Do té doby jsme byli nervózní, ale po ní tam byla řada fotbalových situací, které mohly skončit gólem a vedení mohlo být vyšší. Je ale třeba sportovně říct, že nás v prvním poločase několikrát zachránil Radek Sňozík. Ve druhé půli bylo držení míče na straně Příbrami, ale v naší situaci jsme se s ní nechtěli pouštět do otevřeného fotbalu. Hráli jsme z bloku a myslím, že se nám to dařilo i s nadstavbou a rychlým přechodem do otevřené obrany. Bohužel, a to tu opakuji každý týden, tam je strašná zbrklost v řešení útočných situací, z toho měl být gól a kvůli tomu jsme museli o vítězství bojovat až do konce,“ hodnotil Weber, který pro Příbram hodně zamíchal s několika posty. „Ve chvíli kdy jsme prohráli v Olomouci, tak jsem se rozhodl, že do toho musím seknout a přemýšlel jsem, jak eliminovat Příbram. Jindřišek měl vykrývat Koukala. Já si ho pamatuji ještě jako spoluhráče z Jablonce a původně to byl defenzivní záložník. Borka už jsem zkoušel na stoperu v tréninku a byl jsem pro to dvakrát rozhodnutý, jen mi to zmařila zranění v týdnu. Stopery jsme vybírali s ohledem na typologii útočníků soupeře a oba, jak Ptáček tak Borek, zvládli svoji úlohu velmi dobře,“ pochválil trenér Bohemky.

Ligové vítězství po téměř sedmi měsících znamená značnou vzpruhu i pro kabinu Klokanů „Je tam obrovská radost, ale hned jsem ji mírnil. Říkal jsem klukům, ať si to užijí, ale ať přijdou zítra na trénink s čistou hlavou. Určitě nám to psychicky pomůže, čeká nás teď nelehkých 14 dní a musíme se pokusit o záchranu. Ale s takovýmto výkonem, přístupem a někdy i s takovouto kvalitou by to šlo. Samozřejmě jsem říkal, aby nepropadali euforii, protože jestli se chceme zachránit, musíme tento výkon zopakovat ještě třikrát a hned příští týden se jedeme pokusit o zázrak na Spartě,“ uzavřel tiskovou konferenci Jozef Weber.