U19 získala skalp lídra soutěže

Sigma slaví po tomto kole mistrovský titul, my zisk jejího skalpu. (Video uvnitř článku.)

U19 získala skalp lídra soutěže

Úvodem bych rád popřál Honzovi Štěrbovi ze Sigmy Olomouc brzký návrat na hřiště a aby se co nejdříve zotavil ze zranění, které se mu v utkání stalo.

Asi všichni jsme střízlivě očekávali, že suverénní lídr soutěže se v utkání bude pasovat do dominantní role. Jenže tomu tak nebylo. Určitě hosté působili fotbalověji a jejich projev byl na vyšší úrovni, ale obětavý, náročný a i odvážný způsob naší hry eliminoval na hřišti menších rozměrů jejich kvalitu. A protože jsme nebyli pod permanentním tlakem, nečelili jedné šanci za druhou a i sami byli nebezpeční, tak jsme zvyšovali svou šanci na úspěch. No, a když se to všechno tak sešlo, překvapení je na světě!

Po úvodní čtvrthodině nás soupeř začínal přehrávat, debutující brankář Jakub Kondelík byl v permanenci a svým výborným zákrokem ve 24. minutě tým podržel. Ve 26. minutě jsme založili akci až u vlastní branky, na konci této akce přišel centr Jakuba Trýzny a Petr Nerad otevřel hlavou skóre. Zvýšená aktivita hostů vyvrcholila vyrovnávací brankou do šatny a byla vyústěním našeho zatlačení. Během prvních patnácti minut po přestávce měla obě mužstva možnosti dostat se do vedení, ale vždy něco málo chybělo. V 65. minutě podnikl výpad Jakub Košata, ve vápně hostů vybojoval zdánlivě ztracený míč a Lukáš Maxa se dokázal protlačit až k vedoucí a i rozhodující brance. Ve zbytku utkání se Sigma tlačila za vyrovnáním, ale do tak vyložených příležitostí, jako jsme si připravovali z brejků my (Nerad, Barták), se nedostala.

Několik našich hráčů odvedlo výkony, které velmi potěšily, ale já musím vyzdvihnout Milana Havla a Adama Krause, protože co oni dva dokázali odpracovat v tak těžkém zápase a počasí, je neskutečné.