Překvapíme na Spartě?

Pražské derby se hraje v neděli od 19.15.

Překvapíme na Spartě?

V posledních třech kolech na Bohemku kromě Teplic čekají derby zápasy s oběma pražskými „S“, to první již v neděli večer, kdy jedeme a pochodujeme na Letnou k utkání se Spartou.

Rudí vstupovali do jarní části sezony pod vedením nového generálního sportovního manažera Jaroslava Hřebíka s na první pohled bezpečným šestibodovým náskokem. Ten je ale pryč. Nyní Sparta ztrácí čtyři body na vedoucí Liberec a musí si dávat pozor i na zezadu dotírající Plzeň. Během posledních kol byla Letná svědkem několika špatných výsledků - ať už jde o prohru s Příbramí či remízu s Teplicemi. Z pěti jarních domácích zápasů vyhrála Sparta pouze dva, v tom posledním těsně zdolala Olomouc 1:0. Ve středu s ní ale stejným poměrem prohrála finále poháru. Ze čtvrtého nejlepšího útoku ligy je nebezpečný především desetigólový Kamerunec Leonard Kweuke, následovaný Krejčím se šesti zásahy. Pozor na čtvrtou žlutou kartu si budou muset dávat Sionko, Vidlička a Zápotočný.

Bohemka výborným výkonem proti Příbrami protrhla dlouhou sérii bez vítězství, od pondělka už se ale soustředí výhradně na příštího soupeře "Samozřejmě jsme Spartu sledovali v lize i v poháru. I když se jim zápas výsledkově nepovedl, víme, že mají kvalitu a respektujeme jejich sílu. Chceme navázat na náš zápas s Příbramí a favorita utkání potrápit," říká trenér Klokanů Jozef Weber, který už má k dispozici i hráče, kteří minule absentovali. Z reprezentační akce se vrátil Petr Nerad a ze zranění se zotavil Michael Žižka. Oba v průběhu týdne už nastoupili k zápasům za dorost, respektive juniorku.

Je to už deset let, co Bohemka Spartu naposledy porazila. Po znovuzrození sbírají Klokani body jen za remízy. Tu poslední vidělo před třemi lety na Letné více než patnáct tisíc diváků. Od té doby vycházejí ze vzájemných duelů vítězně rudí. V posledním zápase na podzim vyhráli po dvou brankách Krejčíře a jedné Sionka a Kadlece v Edenu 4:0.

Zápas bude řídit hlavní rozhodčí Libor Kovařík a na čarách mu budou asistovat pánové Vysloužil s Handlířem. Vstupenky za 130 korun si můžete koupit už teď ve Fanshopu v Ďolíčku nebo tři hodiny před utkáním přímo na pokladnách stadionu. Výkop před kamerami ČT4 je naplánován na 19.15. Pro Klokany ale začíná už o více než dvě hodiny dříve! V pět hodin odpoledne mají fanoušci sraz na Náměstí Republiky a o půl hodiny později vyráží směr Letná na společný pochod. Ultras zároveň prosí fanoušky, aby na stadion dorazili v dresu Bohemians a dokázali tak slova kotelníka Fantomase, že „na Spartě jsme v atmosféře nikdy neprohráli“.

Neděle 6. května 2012 19.15
AC Sparta Praha - Bohemians 1905 (Letná)