Juniorka se smírně rozešla s Táborskem

Havránek chytil v nastavení penaltu a zápas skončil 1:1. VIDEO uvnitř článku.

Juniorka se smírně rozešla s Táborskem

Přicházejícím létem zářící Ďolíček přivítal fanoušky Bohemians na posledním zápase, který zde v letošní sezoně odehrála juniorka Bohemky. Ve 24. kole divize přivítali svěřenci Dalibora Slezáka, tentokrát bez posil z A-týmu, béčko Táborska.

První šanci zápasu měl po deseti minutách Šplíchal, který se z voleje opřel do odraženého míče po přímém kopu, jeho střela ale šla doprostřed. Za Táborsko měla velké šance útočící dvojčata Jakub a Jindřich Rosůlkovi. Na centry z obou stran ale první nedosáhl a druhý hlavičkoval vedle. Proti šikovnému slalomu Jindřicha Rosůlka mezi zelenými tyčemi se pak prvním skvělým zákrokem dopoledne vytáhl Jiří Havránek.

Mladí Klokani opět zaútočili ve druhé polovině prvního dějství. Šplíchal přesným pasem z hloubi pole nalezl v pokutovém území hlavu Reina, jeho pokus byl ale zblokován. Neúspěšný byl i Žáček, který místo očekávaného centru z přímého kopu vypálil dělovku na branku gólmana Varyše. Když pak v další velké příležitosti Táborských Havránek znovu vychytal Rosůlka, šlo se do kabin za bezbrankového stavu. 

Druhý poločas začal velkou šancí mladých Klokanů. Díky Šplíchalovu napadání se Rein řítil sám proti brankáři, rozhodl se vzít zakončení na sebe, ale jeho střela zamířila, k lítosti fanoušků na tribuně i v kotli Ďolíčku, mimo branku a iniciativu převzali hosté. Z druhé půle uplynulo deset minut, když Bublík podskočil dlouhý centr a pustil tak do sóla Rabiňáka, který poslal Táborsko do vedení 1:0. O čtvrt hodiny později mohlo být ještě hůře, když další hrubku zelené obrany využil Jindřich Rosůlek, obešel i Havránka, ale prázdnou branku přestřelil. Šanci mělo i druhé dvojče, jenže střelu Jakuba Rosůlka k tyči lapil Havránek.

Vyrovnání přišlo deset minut před koncem zápasu. Po přihrávce od Kouby prošel čerstvý Lukáš Šedivý středem hřiště a vystřelil, jeho pokus jeden z bránících hráčů tečoval tak šikovně, že se z něj stal pro brankáře Varyše nechytatelný padáček, který skončil v síti a bylo vyrovnáno na 1:1.

V nastaveném čase se ještě jednou ukázaly hlavní postavy zápasu. Jiří Havránek v pokutovém území nestihl odkopnout míč a fauloval Jindřicha Rosůlka a rozhodčí nařídil pokutový kop. K tomu se postavilo druhé dvojče Jakub, ale Havránek svůj faul napravil - tygřím skokem k levé tyči penaltu zneškodnil a zajistil tak juniorce bod za remízu 1:1.

Dnešní zápas byl sice tím posledním, který juniorka v této sezoně odehrála v Ďolíčku, do konce sezony ji ale čekají ještě dva domácí zápasy. Duely proti Horním Měcholupům a Hořovicku se odehrají na hřišti Loko Vršovice.